,Uhráli jsme čtyři výhry proti nejlepším týmům na světě.‘ Manželé Paulovi hodnotí šesté místo pozitivně

Vypadalo to, že se s olympijským turnajem v Pekingu čeští curleři Tomáš a Zuzana Paulovi rozloučí prohrou. Utkání proti domácím Číňanům ale v posledních třech endech otočili z 1:6 na 8:6 a ze svých prvních her tak manželský pár odjíždí spokojený se šestým místem.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„První třetina dobrá, prostřední nic moc, koncovka taky dobrá. Mám z toho dobrý pocit, uhráli jsme čtyři výhry proti nejlepším týmům na světě. Splnili jsme cíl, takže za nás je to spokojenost,“ zhodnotil účinkování na olympiádě pro Radiožurnál Tomáš Paul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí své účinkování na olympijském turnaji manželé Paulovi

Vedle čínské dvojice se Čechům podařilo porazit také Australany, Nory a Američany a jediná výhra jim chyběla k dosažení bilance, se kterou čtvrtí Švédové postoupili do semifinále. Celkově tak Češi svou premiéru pod pěti kruhy hodnotí kladně.

„My nemáme srovnání s jinou olympiádou. Když člověk sní o olympiádě, tak sní o velkém povzbuzování fanoušků a o tom prostředí. Nám tady všichni básní o českém domě, jeden Kanaďan říkal, že si z poslední olympiády pamatuje jen to, že vyhrál zlato a pak český dům. A nic jiného, takže nás mrzí, že o tohle jsme přišli. Ale nemůžeme si na nic stěžovat, přiznává Paulová.

Jak velkou stopu první čeští curleři v historii olympijských her zanechali, popisuje trenér Jakub Bareš.

„Snad velkou. Curling se dostal do povědomí hodně lidí, tak doufám, že přijde hodně lidí a vychováme jiné olympijské naděje. A Zuzka s Tomášem, to se rozhodne po olympiádě, jak budeme pokračovat dál.“

Nabitý program

To, že na turnaji manželé Paulovi skončili, ale neznamená, že ihned z dějiště her odjedou. Chtějí zavítat na různá sportoviště a podpořit ostatní české sportovce. Po návratu domů je ale čeká nabitý program.

„Do Prahy odlétáme 12., pak se přesouváme do Brna na olympijský festival, a pak nás za dva týdny čeká mistrovství republiky mix doubles, a pokud ho vyhrajeme, tak na konci dubna mistrovství světa,“ přibližuje Tomáš Paul.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme