Tenistka Vondroušová si na olympiádě zahraje o medaili, soupeřka čtvrtfinále kvůli vyčerpání vzdala

Česká tenistka Markéta Vondroušová si na olympijských hrách zahraje v semifinále. Ve čtvrtfinále, ve kterém Vondroušová po prvním setu vedla 6:3, její soupeřka, Španělka Paula Badosaová duel kvůli vyčerpání vzdala.

Tokio (Aktualizováno: 7:29 28. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Tenistka Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletá Vondroušová, která vyřadila ve třetím kole druhou nasazenou Naomi Ósakaovou, se v boji o finále utká s turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny.

Basketbalisté prohráli s Francií, tenistky postoupily do semifinále, Seemanová doplavala šestá

Číst článek

V případě zisku cenného kovu by Vondroušová navázala na Petru Kvitovou, která před pěti lety v Riu de Janeiru získala ve dvouhře bronz.

Utkání s Badosaovou se hrálo po poledni a v Tokiu po předešlém zataženém dnu s dopoledním deštěm znovu naplno svítilo slunce a bylo horko. Vondroušová jako první po dvojchybě přišla o servis a prohrávala 1:3, ale pak získala osm výměn za sebou a srovnala.

Sebevědomě pokračovala i v dalším průběhu, předváděla skvělou obranu a přidala i agresivní hru. Za stavu 4:3 odvrátila dva brejkboly a v dalším gamu set uzavřela prohozem. Badosaová si zavolala ošetření, nechala si změřit tlak a se slzami v očích z utkání odstoupila.

Badosaovou ve čtvrtfinále olympijského turnaje srazilo vedro:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme