Na příští olympiádě to snad bude lepší, doufá po pádu v kvalifikaci Hopjáková

Pro Vendulu Hopjákovou skončil olympijský snowboardcross v kvalifikaci. Ve druhé jízdě v Pchjongčchangu spadla a cestu reprezentační kolegyně Evy Samkové za bronzem sledovala s pohmožděným pravým kotníkem a berlemi jen z hlediště.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vendula Hopjáková po pádu ne snowboardcrossu.

Vendula Hopjáková po pádu ne snowboardcrossu. | Foto: Kim Cheung | Zdroj: AP

Jednadvacetiletá Hopjáková v první kvalifikační jízdě nepřekonala výjezd po startu. Ve druhé už náročný úvod zvládla, ale v polovině trati spadla. „Udělala jsem chybu, špatně sešlápla bouli před klopenkou a ta mě vytrestala. Flusla mě do klopenky, já už jsem nestihla zareagovat a v klopence mě prkno jakoby zamáčklo. Ohnul se mi tam kotník a narazilo se koleno,“ popsala snowboardistka.

Chvilku ležela na zemi a pobrekávala. A začala řvát, ale spíš z toho šoku. Ono to docela bolelo," uvedla. Ze svahu ji odvezli na saních a po vyšetření se na závod vrátila o berlích a s dlahou. Nemělo by to být nic vážného, jenom pohmožděné. Mám berle a na operaci to nevypadá, takže všechno v pořádku," doufá.

Přiznala, že z náročné olympijské trati s velkými skoky měla strach. Bylo to pro mě šíleně náročné. Evropské poháry jsou fakt malé. I svěťáky teď stavěli docela malé, protože v Evropě moc nebyl sníh. Tohle je pro mě úplně šílené monstrum, které jsem v životě neviděla, a doufám, že ani v životě neuvidím," řekla Hopjáková.

Necelou hodinu po pádu, který doma vystrašil rodinu, už myslela na olympiádu v Pekingu 2022. Na příští olympiádě doufám, že už budu líp připravená, hlavně psychicky. Zkusím to zajet líp," řekla Hopjáková, která své blízké uklidnila krátkým telefonátem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme