Nadčlověk, legenda, převlečený Chuck Norris. Ester Ledecká druhý víkend v řadě ovládla sociální sítě

Minulou sobotu bylo její vítězství v superobřím slalomu světovou senzací. Po zlatu z paralelního slalomu na snowboardu definitivně vstoupila do historie olympijských her. A druhý víkend po sobě opanovala sociální sítě, byť tentokrát nikoliv díky frenetickému fandění komentátorů. Přesto Ester Ledeckou uživatelé označují za sportovkyni roku, nadčlověka, či dokonce jednoho z největších sportovců všech dob.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězné gesto Ester Ledecké v cíli

Vítězné gesto Ester Ledecké v cíli | Foto: Mike Blake | Zdroj: Reuters

K druhému olympijskému zlatu české sportovkyně na olympijských hrách v Pchjongčchangu se na sociálních sítích vyjadrují nejen sportovní komentátoři, ale i fanoušci a příznivci zimních sportů.

Kromě opravdu nadšených komentářů k dalšímu vítězství vyniká mezi jásotem i naprosto jednoduchá věta: „Ester, děkujeme.“ 

Dvě zlata ze dvou disciplín

„Jedna sportovkyně, dvě zlaté olympijské medaile ve dvou disciplínách,“ glosoval triumf české sportovkyně sportovní reportér rakouského Kleinezeitung. Ester Ledecká podle něj přepsala svým ojedinělým výkonem historii olympijských her.

„Do minulého týdne jsem o Ester Ledecké nikdy neslyšel. Teď přemýšlím, kam mezi největší sportovce všech dob ji zařadit,“ komentoval na twitteru dvojnásobný olympijský úspěch Ledecké sportovní novinář Jesse Spector. 

Steven Rich z Washington Post považuje úspěch Ledecké za nejvýraznější příběh korejských olympijských her. „Něco takového už pravděpodobně nikdy znovu neuvidíme,“ myslí si.

I tentokrát Ester Ledecká dorazila na tiskovou konferenci v lyžařských brýlích. Zatímco minulý týden novinářům vysvětlovala, že není nalíčená, tentokrát se hájila časným budíčkem. „A vstávat dřív jen kvůli make-upu mi nedává smysl.“

Nadčlověk

Dvaadvacetiletá Češka si vysloužila spoustu přízvisek. Mimo jiné "nadčlověk" či "královna". De facto všichni se shodují v tom, že její výkon byl mimořádný a neslýchaný.

Legenda

„Ester Ledecká je legenda,“ nese se twitterem. Sportovní sloupkař Jeff Passan z Yahoo Sports úspěch nazval „historickým doublem“. Podle něj nikdo nezažil lepší olympiádu.

Kvůli Ledecké zůstal dlouho vzhůru zpravodaj Radiožurnálu ve Spojených státech Jan Kaliba, který na twitteru s nadsázkou napsal: „Smůlou Ester Ledecké je, že se legendou zimních olympijských her stala už ve dvaadvaceti letech. Teď snad aby se fakt dala na to zpívání...“

„Říkali jí, že nemůže lyžovat a jezdit na snowboardu na té nejvyšší úrovni,“ připomíná sportovní redaktor The New York Times. „Teď má zlatou medaili z obou disciplín.“

Podle polského deníku Gazeta Wyborcza je dvojité vítězství Ester Ledecké dívčím orchestrem. Slovenský Šport zas považuje českou sportovkyni za převlečeného Chucka Norrise.

Na fanouškovském profilu Ester Ledecké se objevil příspěvek, kterého si všimla i americká sjezdařka Mikaela Shiffrinová. „My jsme nejlepší v super-G!“ „Ne, my jsme nejlepší!“ hádají se lyžařské velmoci. „Podržte mi pivo… a snowboard,“ opáčí Ledecká.

mis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme