Nikdo vás nenutil jet, reaguje Mezinárodní lyžařská federace na stížnosti snowboardistek

Závodnice, které nastoupily do snowboardového slopestylu, si po soutěži často stěžovaly na neregulérní podmínky způsobené silným větrem. Mezinárodní lyžařská federace FIS ale výtky odmítla.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Pančochová při druhé jízdě upadla

Šárka Pančochová při druhé jízdě upadla | Foto: Jan Malý | Zdroj: ČOV

„Tohle je jediný den, kdy mělo foukat, a je to trošku škoda. Když už jsme se na to takovou dobu kvalifikovaly, tak oni to pustí v takovém větru,“ posteskla si třeba Šárka Pančochová, česká zástupkyně mezi snowboardistkami ve slopestylu.

'Holčičí snowboarding vypadá úplně jinak než tohle.' Pančochové ve slopestylu vadil silný vítr

Číst článek

Soutěž provázel silný vítr s nárazy až přes 50 kilometrů v hodině, navíc velmi proměnlivý, takže snowboardistky někdy zpomaloval, jindy zase nepřiměřeně zrychloval, což vedlo k množství pádů.

Mezinárodní lyžařská federace přesto trvá na tom, že soutěž byla pro účastnice bezpečná. „Víme, že podmínky byly těžké, ale každá jezdkyně měla dvě šance, nikdo je nenutil jet a soutěžit,“ řekla podle Guardianu mluvčí FIS Jenny Wiedekeová.

Vítr komplikoval slopestyle od samého začátku. Kvalifikace byla nejdřív o den posunuta, pak definitivně zrušena a do finále postoupilo 26 závodnic. Boj o medaile se také jel na dvě jízdy místo obvyklých tří.

Po závodě si nestěžovala jen Pančochová, třeba celkově 17. Britka Fullerová prohlásila, že šlo o nejhorší podmínky, ve kterých kdy závodila. Oficiální stížnosti ale na FIS téměř nedorazily.

„Přišla jen jedna oficiální stížnost. Radši bych neříkala, od koho byla, aby se na ni nevalila vlna žádostí od médií,“ odmítla prozradit Jenny Wiedekeová, kdo si stěžoval.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme