Obrazem: U-rampa jako katapult. 'Blázni' na prkně létají do výšky třetího patra

Jezdí na rampě, která má hranu 7,5 metru nad zemí, a ti nejlepší z nich skáčou až do výšky šesti metrů nad hranou. Řeč je o snowboardistech, kteří se zúčastnili olympijského závodu na U-rampě. Zlatou medaili v Pchjongčchangu nakonec získal Američan Shaun White, který v dramatickém závěru porazil Japonce Hirana a navázal na olympijské triumfy z Turína a Vancouveru.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třináctinásobný šampion zimních X-Games Shaun White ovládl v Koreji už úterní kvalifikaci a středečním triumfem si vynahradil zklamání ze Soči, kde skončil čtvrtý. Pro USA získal jubilejní 100. zlato ze zimních olympijských her. Hirano se musel stejně jako před čtyřmi lety spokojit se stříbrem. Třetí byl Australan Scotty James.

Ve druhém kole měl ošklivý pád Japonec Juto Tocuka. Teprve šestnáctiletý závodník se po karambolu, při němž dopadl z takřka pětimetrové výšky na hranu rampy, zvedl do sedu a komunikoval. Záchranáři ho po ošetření odvezli na saních. Podle zástupců japonského týmu si stěžoval na bolesti kyčle.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme