Testy vzorků z olympiády v Londýně odhalily doping u vzpěračů. Hříšníkem je i šampion Torochtij

Mezinárodní federace IWF oznámila pět pozitivních dopingových nálezů. Jedná se o vzorky vzpěračů z Letních olympijských her 2012 v Londýně. Jedním z nich je i olympijský vítěz do 105 kg Ukrajinec Alexej Torochtij, či šampion z olympijských her v Rio de Janeiru 2016 Ruslan Nurudinov.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anabolika (ilustrační foto)

Na seznamu, který zveřejnila mezinárodní federace IWF, je i bronzový medailista ve váze do 56 kg Valentin Hristov z Ázerbájdžánu. Ilustrační foto | Zdroj: Národní protidrogová centrála

Při další vlně zpětných analýz vzorků z olympijských her v Londýně v roce 2012 byla odhalena pětice vzpěračů s pozitivním dopingovým nálezem, mezi nimi i šampion ve váze do 105 kilogramů Alexej Torochtij z Ukrajiny.

Na seznamu, který zveřejnila mezinárodní federace IWF, je i bronzový medailista ve váze do 56 kg Valentin Hristov z Ázerbájdžánu, který už v letech 2013 až 2015 za porušení pravidel o dopingu pykal.

Podezřelý je i Ruslan Nurudinov z Uzbekistánu, který v Londýně skončil čtvrtý ve váze do 105 kg. Ten se pak o rok později stal mistrem světa a triumfoval i na poslední olympiádě v Riu de Janeiro.

Retesty londýnských vzorků neprošli ani Bělorus Mikolaj Novikov a Meline Dalusjanová z Arménie. Ve všech případech byla zjištěna přítomnost anabolik, celá pětice má do vyřešení případu zastavenou činnost.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme