Olympijská dráha v Pekingu nezchátrá, využije se pro závody Světového poháru bobistů i skeletonistů

Olympijské ledové koryto v Jen-čchingu najde po skončení zimních her v Pekingu uplatnění jako pravidelné dějiště závodů Světového poháru v jízdě na bobech a skeletonu. Oznámila to mezinárodní federace IBSF po dohodě s čínským svazem a místními autoritami o tom, že se tam vrcholné soutěže budou konat minimálně v následujících pěti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Jen-čching Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ledové koryto v olympijském Pekingu

Ledové koryto v olympijském Pekingu | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Vedle závodů SP má areál Yanqing Sliding Center hostit také Asijský pohár a bude k dispozici pro přípravné kempy, jak ukládá memorandum.

„V uplynulých šesti letech jsme se všemi zainteresovanými stranami úzce spolupracovali nejen na tom, abychom připravili olympijské hry, ale také na využití (sportoviště) po jejich skončení,“ uvedl prezident IBSF Ivo Ferriani.

Zimní olympijské hry v Pekingu oficiálně skončily, ty příští bude v roce 2026 hostit Itálie

Číst článek

„Tento výjimečný areál bude sloužit vrcholovému sportu a zároveň turistickým účelům,“ dodal.

Chybějící možnosti dlouhodobého využití nákladně vybudovaných nových sportovišť byly opakovaně jedním z kritizovaných bodů pekingské zimní olympiády. Ledové koryto má nyní vyhlídky na solidní uplatnění.

Například olympijská dráha v Pchjongčchangu od her v roce 2018 dosud nebyla dějištěm ani jediného závodu bobového či sáňkařského Světového poháru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme