Norové ovládli olympijský sjezd, Svindal vyhrál těsně před Jansrudem

35letý Nor Aksel Lund Svindal získal po osmi letech své druhé olympijské zlato, v Pchjongčchangu vyhrál jako první zástupce své země v historii sjezd, když porazil o 12 setin sekundy krajana Kjetila Jansruda. Třetí dojel Švýcar Beat Feuz. Nejlepší z Čechů byl 38. Filip Forejtek.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aksel Lund Svindal vyhrál olympijský sjezd

Aksel Lund Svindal vyhrál olympijský sjezd | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Aksel Lund Svindal se stal prvním Norem, který sjezd v historii zimních olympijských her vyhrál, zároveň jde o nejstaršího vítěze nejrychlejší lyžařské disciplíny. V Pchjongčchangu navázal na osm let staré výkony z Vancouveru, kde vyhrál super-G, ale ve sjezdu byl druhý.

Na téměř tři kilometry dlouhé trati jel 35letý Nor rychlostí až 115 kilometrů v hodině, v cíli porazil svého o tři roky mladšího krajana Kjetila Jansruda o 12 setin sekund, o dalších šest setin zaostal bronzový Švýcar Beat Feuz.

Českým závodníkům se sjezd nepovedl, Ondřej Berndt kvůli zlomenému palci na ruce nenastoupil, nejlepší z trojice českých zástupců byl na konci čtvrté desítky Filip Forejtek, který ztratil na Svindala 4,54 sekundy.

Janové Hudec a Zabystřan byli po dojetí do cíle poslední se ztrátou přes šest sekund, v konečném pořadí jsou na 45. a 46. místě. Jan Hudec tak neobhájil bronzovou medaili ze Soči, kterou získal ještě jako Kanaďan.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Sjezdové lyžování:
Muži - sjezd:
1. Svindal 1:40,25, 2. Jansrud (oba Nor.) -0,12, 3. Feuz (Švýc.) -0,18, 4. Paris (It.) -0,54, 5. Dressen (Něm.) -0,78, 6. Fill (It.) -0,83, 7. Kriechmayr (Rak.) -0,94, 8. Roger (Fr.) -1,14, 9. Mayer (Rak.) -1,21, 10. Sander (Něm.) -1,37, ...38. Forejtek -4,54, 45. Hudec -6,17, 46. Zabystřan (všichni ČR) -6,35.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme