Úterý na olympijských hrách přineslo osmé místo biatlonové štafety i nadvládu německých sdruženářů

Česká smíšená biatlonová štafeta chtěla v úterý v Pchjongčchangu navázat na stříbrné medaile ze Soči, ale nakonec z toho bylo osmé místo. V akci byli i sdruženáři, kteří měli na programu závod na velkém můstku. Nejlepší z Čechů byl devatenáctý Portyk, zaujali ale především Němci, kteří si rozdělili všechny tři medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Ondřej Moravec.

Biatlonista Ondřej Moravec. | Foto: Andrew Medichini | Zdroj: AP

V Soči získala česká biatlonová štafeta stříbrnou medaili, o rok později na mistrovství světa brala dokonce zlato.

Tři olympijské medailisty Veroniku Vítkovou, Michala Krčmáře a Ondřeje Moravce doplnila jednadvacetiletá Markéta Davidová. V Pchjongčchangu ale česká štafeta na dřívější úspěchy nenavázala a skončila osmá. Zlato získali Francouzi v čele s Martinem Fourcadem, pro nějž to bylo už třetí zlato z Koreje.

Slovenští hokejisté začali olympijský turnaj senzačním vítězstvím nad Ruskem, jenže pak ve zbývajících zápasech podlehli USA a Slovinsku a zbylo na ně poslední místo v skupině. V osmifinálovém zápase proti Američanům měli Slováci šanci dát na předchozí porážky zapomenout, jenže utkání nezvládli a po prohře 1:5 na turnaji končí.

Spojené státy se tak ve středu ráno utkají s českým týmem ve čtvrtfinále. „Nečitelný a nebezpečný soupeř,“ říká o Američanech asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček. V dalších osmifinálových zápasech si Finové poradili s Koreou a Němci porazili v prodloužení Švýcarsko.

Nevídanou dominanci převedli němečtí sdruženáři v závodě na velkém můstku. Němci Johannes Rydzek s Fabianem Riesslem a Ericem Frenzelem si rozebrali všechny tři medaile. Po skokanské části byla německá trojice seřazena od čtvrtého do šestého místa, ale v desetikilometrovém běhu se nakonec prodrala na první tři příčky. Nejlepší z Čechů Portyk byl devatenáctý.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme