Jamajka má další olympijské zlato ze štafety, Mäki skončila na 1500 metrů poslední

Česká běžkyně Kristiina Mäki obsadila v olympijském finále běhu na 1500 metrů poslední místo. Z vítězství se radovala Keňanka Faith Kypiegonová. Rychlostní kanoista Martin Fuksa vyhrál na olympijských hrách v Tokiu rozjížďku na kilometrové trati a postoupil přímo do sobotního semifinále. Sledujte ONLINE.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 18:29 6. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamajské sprinterky slaví zlatou medaili i ve štafetě na 4x100 metrů

Jamajské sprinterky slaví zlatou medaili i ve štafetě na 4x100 metrů | Zdroj: Profimedia

Faith Kipyegonová z Keni obhájila v Tokiu zlato na 1500 metrů v olympijském rekordu 3:53,11. Sifan Hassanová z Nizozemska tři zlata nezíská, ve svém druhém finále doběhla třetí.

‚Ráno jsem vstal a věděl, že to bude dobrý.‘ Dostála těší, že pomohl Šloufovi k premiérové medaili

Číst článek

Česká mílařka Kristiina Mäki byla mezi nejlepšími poslední, vrcholem pro ni byl postup do finále v národním rekordu 4:01,23.

Fuksa je v semifinále

Osmadvacetiletý Martin Fuksa se po startu držel v čele, poté sice klesl na třetí místo, ale v závěrečné části se posunul zpět do vedení a ve finiši vítězství udržel.

„Od rána jsem měl v hlavě, že chci postoupit rovnou do semifinále. Jsem rád, že jsem udržel první pozici, to je pro mě nejdůležitější. Jak to dojelo za mnou, to už mě tolik nezajímá, snažím se soustředit hlavně na sebe,“ řekl Martin Fuksa Radiožurnálu.

Nečekaně byl jeho hlavním soupeřem Balázs Adolf z Maďarska, který s ním uhájil přímý postup na úkor třetího Němce Sebastiana Brendela. To překvapilo i Fuksu.

„Fakt nepostoupil? Tak to vůbec nevím, snažil jsem se nikam nekoukat. Jen po očku jsem vnímal, že to Maďar napálil a že se tam jeho loď přibližuje, ale nejel jsem úplně na sto procent, takže jsem věděl, že mám síly do finiše,“ popisoval český kanoista.

Třiatřicetiletý trojnásobný olympijský šampion Brendel, jenž tuto trať ovládl na hrách v Londýně i Riu, musel absolvovat čtvrtfinále, které ale zvládl a postoupil do semifinále.

fk, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme