Dráhař Bábek v závodě sprinterů neuspěl, v kvalifikaci zajel třetí nejpomalejší čas

Jediný český dráhař na olympijských hrách v Tokiu Tomáš Bábek neuspěl v kvalifikaci sprintu. Ze 30 startujících zajel osmadvacátý čas a nedostal se mezi 24 postupujících. Nejrychlejšími závodníky kvalifikační fáze byli se shodným časem Nizozemci Jeffrey Hoogland a Harrie Lavreysen, kteří zajeli olympijský rekord 9,215 sekundy. Bábka ještě čeká jeho silnější disciplína keirin.

Tokio (Aktualizováno: 11:20 4. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Tomáš Bábek

Český cyklista Tomáš Bábek | Foto: Shutaro Mochizuki | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý český cyklista avizoval, že možnost startovat ve sprintu bere hlavně jako dobrou příležitost k rozjetí před sobotním startem v keirinu, v němž by rád bojoval o medaili.

Golfistka Spilková je po úvodním kole v Tokiu na děleném sedmém místě, vede Švédka Sagströmová

Číst článek

Ve středu šel na dráhu jako třetí v pořadí a s časem 9,856 sekundy porazil jen Kazacha Sergeje Ponomarjova a Kwesiho Brownea z Trinidadu a Tobaga. Posledním postupujícím byl Novozélanďan Ethan Mitchell s výkonem 9,705.

„Abych byl upřímnej, tak jsem si myslel, že když zajedu osobní rekord, což se podařilo, tak z toho budu mít lepší pocit. Bohužel nemám, je to takové hořké, protože jsem do dalších bojů nepostoupil. Na druhou stranu je to disciplína, kterou vůbec nejezdím, ale když jdete na start, tak chcete zajet co nejlépe a bohužel to nestačilo,“ okomentoval Bábek pro Radiožurnál své pocity ze závodu.

Hoogland a Lavreysen prokázali výbornou formu již v úterý, kdy oslavili zlato v týmovém sprintu po finálovém vítězství nad Brity. Člen stříbrné britské sestavy Jack Carlin byl za nimi třetí, světový rekordman (9,100) Nicholas Paul z Trinidadu a Tobaga čtvrtý a šestinásobný olympijský vítěz a osminásobný medailista Jason Kenny osmý (9,510).

Právě Kennymu patřil dosavadní olympijský rekord 9,551, který stanovil v Riu de Janeiro. Ve středu se pod tuto hranici dostalo na rychlém oválu velodromu v Izu hned devět dráhařů.

Ze závodu odstoupil z blíže nespecifikovaných zdravotních důvodů Australan Matthew Glaetzer. Mistra světa z roku 2018 a obhájce čtvrtého místa z Ria nahradil Matthew Richardson. Osmadvacetiletému Glaetzerovi byla před necelými dvěma lety diagnostikována rakovina štítné žlázy, podstoupil operaci a i když se k závodění vrátil, ještě loni podstupoval radioterapii.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme