Šermíř Jurka končí na olympiádě už v prvním kole, Japonec Minobe ho vyřadil v dramatickém závěru

Český šermíř Jakub Jurka smolně vypadl z olympijského turnaje kordistů hned v prvním kole. Se světovou desítkou Kazujasu Minobem z Japonska prohrál nejtěsněji 14:15, poté co v průběhu duelu dokázal smazat čtyřbodové manko.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 7:41 25. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šermířský souboj mezi Jakubem Jurkou a Kazujasu Minobem

Šermířský souboj mezi Jakubem Jurkou a Kazujasu Minobem | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý olomoucký šermíř, kterému patří 41. místo v žebříčku FIE, v souboji se šestým mužem z předchozí olympiády ani jednou nevedl, ale svedl s ním vyrovnaný souboj. V závěru druhé tříminutovky sice umožnil domácímu rivalovi trhák do stavu 10:6, ale poslední část zahájil dvěma body a v závěrečné minutě dokázal vyrovnat na 14:14.

Satoranský po úvodní výhře: Musíme se hodně zlepšit, role favorita nám nevyhovuje

Číst článek

Rozhodující akce se ale povedla čtyřiatřicetiletému Japonci a naděje bývalé juniorské světové jedničky Jurky na postup mezi nejlepších 16 šermířů zhasly.

„Ty jeho body nebyly náhodou, koneckonců je to špičkový šermíř. Přesně ví, co má dělat, aby se dostal na většího soupeře, který ho tlačí. Střetly se dvě generace a možná nakonec rozhodla vedle přesnosti i zkušenost. Mám trochu pocit, že jsem se porazil sám, nedokázal jsem prodat to, co jsem chtěl,“ hodnotil pro Radiožurnál Jurka.

Jurka startem v Tokiu navázal na svého dědečka Jaroslava, účastníka her v Montrealu 1976 a Moskvě 1980.

V pondělí přijde na řadu druhý český šermíř Alexander Choupenitch, kterého čeká druhý start pod pěti kruhy. V Riu de Janeiru vypadl v soutěži fleretistů v prvním kole.

Jakub Marek, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme