Vítkové se nepovedla poslední střelba, ve stíhačce skončila sedmá

Veronika Vítková druhou medaili na olympijských hrách nepřidala. O cenný kov bojovala až do poslední střelby, tam ale dvakrát chybovala a propadla se. Druhé zlato získala Laura Dahlmeierová.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 11:42 12. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Veronika Vítková během stíhacího závodu žen na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Rozhodne střelba, tuší Veronika Vítková | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

„Může mi pomoct, že jsem si zajela výsledek hned na začátku. O to to může být jednodušší. Střelnice je hodně nevyzpytatelná. Trať je hodně náročná, ale člověk vyjede jeden kopec a pak už sjíždíme dolů. Myslím, že se bude rozhodovat na střelnici,“ předpovídala v rozhovoru pro Radiožurnál Veronika Vítková a nemýlila se. Kvůli dvěma chybám na poslední střelecké položce vypadla z boje o stupně vítězů. 

První střelbu zvládla Veronika Vítková bezchybně a odjížděla sama jako druhá, jenže na okruhu ji doběhla strojově běžící Anastasija Kuzminová ze Slovenska.

Ke druhé střelbě už doběhla Vítková s menším odstupem. Obě favoritky před ní chybovaly, jenže ani dlouho čekající Češka se trestnému kolu nevyhnula, propadla se na páté místo za Švýcarku Cadurishovou a Francouzku Bescondovou.  

Dahlmeierová se Kuzminové udržela a na třetí položku, první vstoje, přijely obě spolu. Z ní už odjížděla opět sama Dahlmeierová, naturalizovaná Slovenka dvakrát chybovala. Zato Veronika Vítková byla sice pomalejší, ale čistá a vrátila se zpět na třetí místo. 

Na trati se snažila, přesto se za závodnicí z Vrchlabí tvořila velká skupina pronásledovatelek. Bescondová, Herrmannová, Olsbuová, Vittoziová, ty všechny bažily po třetím místě Veroniky Vítkové.

Zatímco spolehlivě střílející Dahlmeierová si z poslední položky vyjela pro druhé zlato, za ní se odehrávalo drama. Veronika Vítková ho nezvládla. Dvakrát chybovala a propadla se na sedmé místo. 

Na druhém a třetím místě vyjely do posledního kola Kuzminová těsně následovaná Bescondovou. Rozhodlo se až v cílové rovince, kde byla silnější reprezentantka Slovenska. Veronika Vítková závod dokončila jako sedmá. 

Markéta Davidová startovala z patnáctého místa,  jenže o další fantastický výsledek ji připravila nepřesná střelba. Celkem šestkrát musela na trestné kolo a propadla se na 25. místo, o dvě pozice před ní dojela Jessica Jisslová.

Eva Puskarčíková si na položkách vleže k trati přidala 450 metrů za tři střelecké omyly a skončila 32.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme