Musím se zkoncentrovat, říká Ondřej Moravec. Ve vytrvalostním závodě bude bojovat o další starty

Když jde o něco opravdu důležitého, biatlonista Ondřej Moravec většinou umí. Rok co rok býval na nejdůležitější akci sezony skvěle připravený, jenže letos se mu na olympijských hrách nedaří. Šance zlepšit výkony přichází s vytrvalostním závodem.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: Český olympijský výbor

„Dlouho jsem takhle špatně nestřílel. Osm kol, to je tristní, absolutně jsem to nezvládl,“ stěžoval si po stíhacím závodě Ondřej Moravec.

V závodě nevidím nic pozitivního, dlouho jsem takhle špatně nestřílel, hodnotil po stíhačce Moravec

Číst článek

Mráz, vítr, a dva výsledky, které vedle úspěchů Vítkové a Krčmáře mnoho radosti nepřinesly, Ondřej Moravec byl hlavně po stíhacím závodě hodně smutný. Zatím na tratích ani na střelnici nepotvrzuje, že vrcholné akce, ty vůbec nejdůležitější momenty sezony většinou zvládá dokonale, tak snad bude o to příjemnějším překvapením jeho představení ve vytrvalostním závodě.

„Může to být můj poslední individuální závod. Rozhodne se o tom, jestli ještě budu startovat v masáku. Musím se maximálně zkoncentrovat, připravit se a dát do toho vše,“ připomíná Moravec, že dneškem taky může jeho účinkování v individuálních závodech v Pchjongčchangu skončit.

Aby si zajistil účast v tom s hromadným startem pro třicítku nejlepších, musí teď jistojistě útočit na medailové pozice.

„Věřím, že se dokáže nachystat. Vůbec se nezamýšlím nad hromadným závodem a nad štafetami. Závodů je tu pořád ještě dost a doufám, že Ondra dokáže soustředit na závod, který bude,“ říká šéftrenér Ondřej Rybář.

Jak úspěšný bude nejen Moravec, ale i další, uslyšíte na Radiožurnálu v reportážních vstupech. Digitální stanice Radiožurnál - Olympijský speciál odvysílá vytrvalostní závody v přímém přenosu – první žena vyrazí na trať ve čtvrt na deset, muži začnou ve 12 hodin a 20 minut.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme