Nadvládu Dahlmeierové ukončila Švédka Öbergová, Češkám se nedařilo na střelnici

Dvojnásobná juniorská mistryně světa Hanna Öbergová ze Švédska díky čisté střelbě ovládla vytrvalostní závod biatlonistek. Dvojnásobná vítězka Laura Dahlmeierová skončila třetí. Nejlepší z Češek skončila Veronika Veronika Vítková.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 10:36 15. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hanna Öbergová

Veronika Vítková | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Jako poslední z favoritek odstartovala ta největší. Němka Laura Dahlmeierová měla startovní číslo 80 a pokusila se získat už svou třetí zlatou medaili v Pchjongčchangu.Jenže Němka dostala trestnou minutu už na první položce, od té doby dotahovala.

Další položky zvládla bezchybně, ale nestačilo to na lepší než třetí místo. V cíli nestačila na druhou reprezentantku Slovenska Anastasii Kuzminovou a především na překvapivou vítězku Hannu Öbergovou.

Švédka potvrdila roli jednoho z největších talentů světového biatlonu. Dvojnásobná juniorská mistryně světa neudělala na střelnici ani jednu chybu a v cíli slavila svůj životní výsledek. 

Při vytrvalostním závodě je velmi důležitá přesná střelba. Za chyby se totiž nejedou trestná kola, ale k výslednému času se rovnou přidávají trestné minuty. A na to doplatily české závodnice. 

Bronzová žena sprintu Veronika Vítková na úvodních třech položkách pokaždé chybovala, díky dobrému výkonu na trati se dotáhla alespoň do druhé desítky na konečné 18 místo.

„Na trati to nebylo tak strašné, musím říct, že se mi jelo fakt dobře. Bohužel tam na prvních třech položkách zůstalo vždycky po jedné trestné minutě, což bylo moc,“ zhodnotila závod Veronika Vítková.

Eva Puskarčíková rovněž se třemi chybami běžela o dvě minuty pomaleji než její reprezentační kolegyně a skončila 44.

Jessica Jislová a Markéta Davidová pokazily především poslední položky, na kterých obě mladé Češky třikrát minuly a s pěti trestnými minutami vyklidily přední pozice. Davidová doběhla, 57., Jisslová 72. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme