Sportovní arbitráž diskvalifikovala Ruského curlera, bronz připadne Norsku

Arbitrážní soud pro sport (CAS) zrušil na dnešek plánované slyšení v dopingovém případu ruského curlera Alexandra Krušelnického. Rus se slyšení odmítl zúčastnit a o bronzovou medaili přišel. Získali ho Norové.

Pchjongčchang, Kangnung (Aktualizováno: 9:27 22. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský curler Krušelnickij získal v Pchjongčchangu bronz v soutěži mixů.

Alexandr Krušelnickij vrátí bronz ze soutěže curlerů | Foto: AARON FAVILA | Zdroj: AP

Arbitrážní soud pro sport (CAS) uznal ruského curlera Alexandra Krušelnického vinným z porušení dopingových pravidel na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Po dnešním projednání případu v Koreji ho proto diskvalifikoval ze soutěže smíšených dvojic, v níž získal společně s manželkou Anastasií Bryzgalovovou bronz.

Velký přehled hříšníků. Nejvíc dopingových případů bylo v Soči a Salt Lake City

Číst článek

Medaile by nyní měla připadnout Norsku, které Rusové minulý týden v utkání o třetí místo porazili 8:4. O oficiální změně výsledků ale musí nejprve rozhodnout curlingová federace a Mezinárodní olympijský výbor.

Pětadvacetiletý Krušelnickij měl na hrách pozitivní test na meldonium, což potvrdily rozbory obou vzorků. I když užívání zakázaných látek popřel, vzdal se práva obhajovat se při dnešním slyšení a přijal předběžnou suspendaci.

Ruská curlingová federace už před verdiktem CAS oznámila, že mistr světa z roku 2016 olympijskou medaili vrátí.

Další dopingový případ je vážnou komplikací před plánovaným jednáním MOV, který by měl v sobotu rozhodovat o tom, zda formálně zruší trest pro Rusko. To kvůli dopingovému skandálu ze Soči 2014 vyloučil z her v Pchjongčchangu, vybraní ruští sportovci startují v Koreji jako neutrální bez symbolů své země.

V případě odvolání suspendace by mohli při nedělním závěrečném ceremoniálu nastoupit už se státní vlajkou.
okr gpa nkr


ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme