Česko - Švýcarsko 4:1. Hokejisté vyhráli skupinu a postupují přímo do čtvrtfinále

Česká hokejová reprezentace uzavřela působení ve skupině olympijského turnaje vítězstvím nad Švýcarskem 4:1 a zajistila si přímý postup do čtvrtfinále, ve kterém se utkají buď s USA, nebo Slovenskem.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang, Kangnung (Aktualizováno: 10:47 18. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česko - Švýcarsko

Česko - Švýcarsko | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Čeští hokejisté vyhráli i třetí zápas olympijského turnaje, tentokrát porazili Švýcarsko 4:1. Výběr trenéra Jandače má jisté vítězství ve skupině A a přímý postup do čtvrtfinále. Jejich středeční soupeř vzejde ze zápasu USA a Slovenska.

Zápas jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Ve snaze zajistit si první místo ve skupině a přímý postup do čtvrtfinále začali čeští hokejisté svůj třetí zápas na olympijském turnaji náporem. Švýcarského gólmana Hillera vyzkoušeli třikrát během první minuty, na gól si ale museli chvíli počkat. Až v sedmé minutě během přesilové hry našel Martin Erat na středu hřiště Michala Řepíka, který pálil přesně na Hillerovo rameno.

Kapitán Erat mohl rychle přidat druhý gól, ale na Hillera tentokrát nevyzrál a Švýcaři se zvedli. Kvůli hře vysokou holí Kováře a sekání Zohorny museli Češi bránit oslabení tří proti pěti, to se jim sice povedlo, ale než se Zohorna po návratu z trestné lavice stačil pořádně zapojit, vyrovnal útočník Bernu Thomas Rüfenacht na 1:1.

Další komplikace přišly se čtyřminutovým vyloučením Vojtěcha Mozíka, který seděl na trestné lavici až do úvodu druhé třetiny, Pavel Francouz ale s pomocí bránící čtveřice a brankové konstrukce náporu odolal. Národní tým následně ustál i další oslabení po faulu Radila.

Když se hrálo v plném počtu na obou stranách, byli Češi lepší. Svižněji bruslili a několikrát se jim povedlo zavřít soupeře v obranném pásmu, Kubalík, Koukal ani Birner své šance nevyužili. Radilova teč zase zazvonila o tyčku, takže po dvou třetinách stále platil vyrovnaný stav.

Skóre 1:1 až na začátku třetí třetiny zlomil Dominik Kubalík. Útočník švýcarského Ambri využil dobré práce Janů Koláře a Kováře v útočném pásmu a na brankovišti byl úplně sám.

Švýcaři potřebovali vyrovnat a poslední tři a půl minuty strávili na ledě v šesti hráčích bez brankáře. Do prázdné branky ale skórovali Roman Červenka a svým druhým gólem v zápase Michal Řepík, který potvrdil konečnou výhru 4:1.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Hokej (Kangnung):
Skupina A:
ČR - Švýcarsko 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Řepík (M. Erat, Horák), 44. D. Kubalík (Jan Kovář, Kolář), 59. Červenka (Kolář), 60. Řepík (Birner, Nakládal) - 15. Rüfenacht (Ambühl, Suter). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Iverson - Vanoosten (oba Kan.), Ritter (USA). Vyloučení: 5:1. Využití: 1:0. Diváci: 6137.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme