Nečitelný a nebezpečný soupeř, říká Špaček o Američanech. Hokejisté si musí dát pozor na vyloučení

Zkušenost spojená s mládím je zarážející a nebezpečná, varuje asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček před soupeři z výběru USA. Američané jsou po úvodní porážce od Slovinska každý zápas lepší.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor Pchjongčchang, Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Špaček má v národním týmu na starosti obránce

Jaroslav Špaček má v národním týmu na starosti obránce | Foto: Jan Malý | Zdroj: ČOV

Na olympijských hrách 20 let po Naganu bude Česko hrát čtvrtfinále s USA. Evokuje vám to tuhle vzpomínku?
Když jsem viděl rozlosování, které máme, tak jsem to trochu přál Slovákům, aby s námi hráli. Ale když jsem viděl začátek druhé třetiny, kdy dostali gól ve třech, už to pro ně bylo těžké. Vzpomínky na Ameriku samozřejmě mám a bude to hodně zajímavý souboj.

Hokejisty ve čtvrtfinále čekají Američané, tým USA nedal šanci Slovákům

Číst článek

Jak se český tým musí nachystat na Američany, kteří mají olympijský výběr sestavený ze zkušených hokejistů a velmi bruslivých a důrazných mladíků?
Je to trošku nečitelný soupeř, ze začátku měli trošku nevýrazné výsledky. Ale hodně bruslí, dohrávají souboje, jsou drzí na puku a jdou hodně do branky. Zkušenost spojená s mládím je nebezpečná. Musíme se připravit a dát do toho všechno.

Američané ukazují velký pokrok. Po zaváhání na úvod proti Slovinsku se neustále zlepšují. Mohou se zlepšit i ve čtvrtfinále?
To jsou týmy, které se sejdou až na místě a pomalu se sehrávají. Vyhovuje jim systém, že si dají tři zápasy a pak vlétnou do play-off. Pro nás bude hrozně důležité, abychom dobře začali a byli na ně nachystaní.

Jaká je nálada v českém celku po třech výhrách?
Musí být bojovná. Kdyby nebyla bojovná, tak jsme klidně mohli letět domů. Náš výkon taky gradoval a postupně se zvedal. Měli jsme velmi těžký zápas s Koreou, kde všichni asi očekávali víc. V taktice i v dalších věcech jsme se s Kanadou i se Švýcarskem zlepšili. Byli jsme trpěliví a čekali jsme do posledních minut zápasu. Věřili jsme, že máme sílu, abychom zápasy zvládli. Takhle musíme být připravení i proti Americe.

Co bude rozhodovat čtvrtfinále? Může být klíčové zamezit soupeři v přesilových hrách? Česká reprezentace byla poměrně často vylučovaná.
Dělali jsme hloupé fauly a sami se dostali z koncentrace. Přežili jsme to proti Kanadě i proti Švýcarsku, ale na tohle si opravdu musíme dát pozor. Američani dokázali, že přesilovky mají výborné.

Musíme se na to zaměřit a hlavně hrát v pěti. Když jsme hráli v pěti, dávali jsme si možnost vyhrát. Bude strašně důležité udržet emoce na uzdě a hrát pět na pět.

Máte nějaký tip na výsledek čtvrtfinále?
Každý postup je hezký.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme