Slovinský hokejista Jeglič dopoval, olympiáda pro něj skončila

Slovinec Žiga Jeglič je třetím sportovcem, který na olympijských hrách v Pchjongčchangu neprošel dopingovým testem. Hokejista Nižněkamsku nález uznal a do osmifinálového zápasu už nenastoupil.

Pchjongčchang, Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žiga Jeglič byl třetím pozitivně testovaným sportovcem na hrách

Žiga Jeglič byl třetím pozitivně testovaným sportovcem na hrách | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

O třetím dopingovém případu olympijských her v Pchojngčchangu informovala Mezinárodní sportovní arbitráž CAS s tím, že 29letý Slovinec Žiga Jeglič provinění proti antidopingovým pravidlům uznal a musí do 24 hodin opustit olympijskou vesnici.

Hokejový útočník, který hraje KHL za Nižněkamsk, odevzdal vzorek obsahující zakázanou látku fenoterol. Běžně se fenoterol používá jako lék na astma.

Hokejista, který v samostatných nájezdech rozhodl zápas ve skupině proti Slovensku, tak chybí v sestavě Slovinska v osmifinálovém zápase s Norskem.

Jde o třetí dopingový případ olympijských her v Jižní Koreji. Jako první byl pozitivně testován japonský rychlobruslař Kei Saito, později neprošel ani bronzový medailista z curlingu smíšených dvojic Rus Krušelnický.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme