Hvězda Rusů Kovalčuk: Češi mají silný tým, bude to zatím nejtěžší zápas

Hokejový útočník Ilja Kovalčuk zatím na olympijských hrách plní roli jednoho z klíčových hráčů ruského týmu v cestě za vytouženým ziskem zlatých medailí. Čtyřiatřicetiletá hvězda Petrohradu startuje již na páté olympiádě a ve své sbírce má jen bronz z roku 2002, i proto si je Kovalčuk jistý, že Rusové v pátečním semifinále proti české reprezentaci nic nepodcení.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang, Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilja Kovalčuk patří mezi opory výběru Olympijských sportovců z Ruska

Ilja Kovalčuk patří mezi opory výběru Olympijských sportovců z Ruska | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

„Češi tady mají dobrý tým. Jsou opravdu silní, vyhráli skupinu a porazili Američany. Příští zápas bude pro nás ten zatím nejtěžší,“ řekl Kovalčuk po jednoznačné čtvrtfinálové výhře nad Norskem 6:1, na které se podílel asistencí. V předešlých třech utkáních ale skóroval čtyřikrát.

ONLINE: Česko - Olympijští sportovci z Ruska

Číst článek

„Trenéři nám připraví video, ukážou nám silné a slabé stránky soupeře a my se toho pokusíme využít,“ uvedl.

Ruští hokejisté na hrách na turnaji zatím vyhráli tři ze čtyř zápasů. Po nečekané prohře na úvod se Slovenskem 2:3 deklasovali Slovinsko 8:2, přehráli USA 4:0 a naposledy ve středu vyřadili Norsko.

„Jsme hladoví po úspěchu a každou sekundu prožíváme naplno,“ řekl Kovalčuk. „Vyhráli jsme, ale víme, že můžeme hrát ještě lépe,“ podotkl dvojnásobný mistr světa, jehož tým má v Kangnungu kabinu blízko té české.

Že svěřenci trenéra Josefa Jandače postoupili do semifinále, tak dobře věděl. „Když jsme přicházeli na stadion, bylo to 2:2. Pak jsme se soustředili sami na sebe, ale slyšeli jsme je slavit,“ řekl Kovalčuk.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme