Drama až do konce, Česko porazilo po nevýrazném výkonu Jižní Koreu 2:1

Čeští hokejisté vstoupili do olympijského turnaje těsným vítězstvím nad domácí Jižní Koreou 2:1. Jandačovi svěřenci brzy prohrávali, ale ještě v první třetině dokázali skóre otočit. Další zápas čeká české reprezentanty v sobotu proti Kanadě.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Pchjongčchang (Aktualizováno: 15:36 15. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Česka s Jižní Koreu. Hokejisté Vojtěch Mozík a Kim Won-jung

Prvním soupeřem českých hokejistů jsou Jihokorejci | Zdroj: ČTK

Natěšení domácí hokejisté zažili skvělý vstup do zápasu a v osmé minutě zaskočil český tým přesnou střelou útočník Min-Ho Cho, který využil povedenou přihrávku od mantinelu od Brocka Radunskeho, jednoho z několika naturalizovaných zámořských hráčů v korejské reprezentaci.

'Olympiáda? Když jsem se dozvěděl o nominaci, dojalo mě to,' odpověděl Vondrka čtenářům iROZHLAS.cz

Číst článek

Vedení ale domácím vydrželo necelých pět minut. Český tým totiž využil hned první přesilovku, ve které Michal Řepík poslal před branku prudkou přihrávku a Jan Kovář dotlačil puk za záda brankáře Daltona. A necelé čtyři minuty před koncem první třetiny bylo ještě veseleji po Řepíkově úniku ve vlastním oslabení. Dalton sice Řepíkovu střelu vyrazil, ale důrazný český útočník pohotovou dorážkou otočil stav utkání na 2:1.

Ve druhé části se v dobré příležitosti ocitl Jakub Nakládal, ale nezamířil přesně. Neujala se ani střela Brocka Radunskeho, ani povedený průnik českého kapitána Martina Erata. Český kapitán se prosmýkl až před korejskou branku, ale Daltona nepřekonal. Půl minuty před sirénou ještě mohl vyrovnat Ki-song Kim, ale ani on neuspěl.

V polovině třetí třetiny mohl Jandačovy svěřence uklidnit Roman Červenka, jenže jeho přesilovková střela z pravého kruhu skončila na tyči. Po chvíli spálil další českou šanci Tomáš Mertl, jehož střelu vyrazil Dalton. A po dalších dvou minutách si na Daltonovi vylámal zuby opět Roman Červenka, když se snažil procpat puk mezi jeho betony. V posledních chvílích zápasu čeký tým přečkal tlak domácích při hře bez brankáře a nakonec mohl slavit zisk tří bodů.

Celý průběh zápasu jsme sledovali online.

Kanada porazila Švýcary, vyhráli i Švédové a Finové

V souběžně hraném druhém utkání skupiny A Kanada i bez hvězd z NHL porazila Švýcarsko 5:1. Obhájci zlata vstoupili do zápasu skvěle a během osmi minut vedli už 2:0 zásluhou Reného Bourquea a Maxima Noreaua. Pak přidal svou druhou branku René Bourque a na 4:0 zvyšoval Wojtek Wolski. Švývaři pak snížili díky Simonu Moserovi, ale poslední slovo měl opět Kanaďan Wolski.

Švédové vstoupili do turnaje výhrou nad Norskem 4:0, o které rozhodli už v první třetině. V té zajistili obhájcům stříbra dvoubrankové vedení Pär Lindholm a Anton Lander. V závěrečném dějství pojistili výsledek Dennis Everberg a Mikael Wikstrand. Třemi asistencemi se zaskvěl útočník Linus Omark. Brankář Viktor Fasth udržel díky 17 úspěšným zákrokům jako první na turnaji čisté konto

I Finska splnili při vstupu do olympijského turnaje roli favorita a zdolali Německo 5:2. Čtyřmi body za gól a tři asistence přispěl k úspěchu obhájců bronzu osmnáctiletý útočník Eeli Tolvanen. Tým kouče Lauriho Marjamäkiho využil tři přesilové hry.

XXIII. zimní olympijské hry - hokej:

Skupina C:

Norsko - Švédsko 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. P. Lindholm (Omark, Möller), 17. Lander (Bertilsson), 49. Everberg (Omark, Fransson), 50. Wikstrand (Omark, Everberg). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Wehrli (Švýc.) - Lazarev (Rus.), Ritter (USA). Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 3961.

Finsko - Německo 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Lepistö (Kontiola, Tolvanen), 16. Pyörälä (J. Lajunen, Manninen), 38. Tolvanen (Hartikainen, Kemppainen), 39. Kukkonen (Kontiola, Tolvanen), 53. Kemppainen (Tolvanen, Lepistö) - 9. Macek (Ehrhoff, Wolf), 42. Hördler. Rozhodčí: Gouin (Kan.), Kubuš (SR) - Fluri (Švýc.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. Diváci: 3695.

Skupina A:

Korea - ČR 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Čo Min-ho (Radunske, Swift) - 12. Jan Kovář (Řepík, Sekáč), 17. Řepík (Birner, Francouz). Rozhodčí: Lemelin (USA), Öhlund - Pihlblad (oba Švéd.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6025.

Švýcarsko - Kanada 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. S. Moser (Rüfenacht, Ambühl) - 3. Bourque (Lee, Roy), 8. Noreau (Lee, Roy), 25. Bourque (Roy), 26. Wolski (Noreau), 55. Wolski (Kelly, Ebbett). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Olenin - Otmachov (oba Rus.), Dahmén (Švéd.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. Diváci: 2802.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme