Čtverný salchow nakopl Březinu. Český krasobruslař je po krátkém programu devátý, vede Hanju

Krasobruslař Michal Březina zajel na olympijských hrách svůj nejlepší krátký program v sezoně a průběžně je devátý. Vede Japonec Juzuru Hanju, který se vrací po zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang, Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina během krátkého programu

Michal Březina během krátkého programu | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

„Jsem spokojený hlavně s bodovým ziskem a s tím, že jsem zajel čistý program. Konečně se vyplatila práce, kterou dva roky děláme,“ radoval se po krátkém programu v rozhovoru pro Radiožurnálu Michala Březina.

Nesnažím se v tréninku přidávat nic nového, říká krasobruslař Březina na své třetí olympiádě

Číst článek

Český krasobruslař je po krátkém programu na olympijských hrách devátý. K výbornému zisku 85,15 bodu se odrazil už po precizně provedeném čtverném salchowu v úvodu krátké jízdy.

„Určitě mi to pomohlo. Byl to nákop, který rozjel motor do zbytku programu. Po salchowu jsem jel uvolněně, úplně jak automat,“ řekl 27letý rychlobruslař.

Pomohli mu i diváci. „Když jsem začal jízdu, slyšel jsem, jak hala ztichla, všichni čekali, až to začne, pak se roztleskali. Je to asijská hudba, jim to sedí a dokážou rytmus zvládnout,“ dodal rychlobruslař, který chce bezchybný výkon předvést i ve volné jízdě.

Po krátkém programu vede úřadující vítěz Juzuru Hanju. Japonský krasobruslař, který se vrací po zranění, získal za krátký program se dvěma čtvernými skoky 111,68 bodu a jen bod mu chyběl ke světovému rekordu.

Druhý je po krátkém programu Španěl Javier Fernández, Hanjův tréninkový partner, se ztrátou čtyř bodů a jedné desetiny. Ze třetího místa bude v zítřejších volných jízdách útočit další Japonec Shoma Uno.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Krasobruslení:
Muži - krátký program: 1. Hanju (Jap.) 111,68, 2. Fernández (Šp.) 107,58, 3. Uno (Jap.) 104,17, 4. Ťin Po-jang (Čína) 103,32, 5. Alijev (OSR) 98,98, 6. Chan (Kan.) 90,01, ...9. Březina (ČR) 85,15.

pka, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme