Březinovi se nepovedly čtverné skoky a klesl na 16. místo, krasobruslařům vládl Japonec Hanju

Krasobruslař Michal Březina skončil v soutěži mužů na olympijských hrách v Pchjongčchangu na 16. místě, kam se propadl z 9. místa po krátkých jízdách. Vyhrál Japonec Hanju před krajanem Unem a Španělem Fernándezem.

Pchjongčchang, Kangnung Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina při volné jízdě

Michal Březina při volné jízdě | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Michal Březina nepředvedl tak bezchybný výkon jako v krátkém programu. I'm only human – jsem jen člověk znělo halou při jeho volné jízdě. Po prvním čtverném salchowu český reprezentant vyšlápl, pak předvedl perfektního trojitého axela, ale druhý pokus o čtverný skok skončil pouze dvěma obrátkami.

Druhou polovinu jízdy zajel Březina bez větší chyby, jenže při těsných rozestupech se i tak propadl o sedm příček na konečnou šestnáctou pozici.

Navzdory dvouměsíčnímu tréninkovému výpadku a zaváhání v úvodu volné jízdy obhájil olympijské zlato Japonec Juzuru Hanju. Do jízdy zařadil dva čtverné salchowy a toeloopy a uchvátil krasobruslařské fanoušky.

Po jízdě se chytil za bolavý kotník, přesto o 11 bodů porazil svého mladšího Krajana Šomu Una, který zazářil třemi čtvernými skoky. Pouze dva „čtveráky“ se povedly Španělu Fernándezovi, který klesl z druhého místa na bronzový stupínek.  

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:

Krasobruslení:

Muži - konečné pořadí: 1. Hanju 317,85, 2. Uno (oba Jap.) 306,90, 3. Fernández (Šp.) 305,24, 4. Ťin Po-jang (Čína) 297,77, 5. Chen 297,35, 6. Zhou (oba USA) 276,69, 7. Alijev 267,51, 8. Koljada (oba OSR) 264,25, 9. Chan (Kan.) 263,43, 10. Rippon (USA) 259,36, ...16. Březina (ČR) 246,07.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme