Na závěr kariéry světový rekord. Zlato v tancích na ledě získali Kanaďané Virtueová a Moir

Kanadští krasobruslaři Tessa Virtueová a Scott Moir se s kariérou rozloučili zlatou olympijskou medailí. Soutěž v tancích na ledě vyhráli díky rekordnímu součtu známek, druhým Francouzům Gabrielle Papadakisové a Guillaumu Cizeronovi nestačil ani nejlepší volný tanec v historii.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tessa Virtueová a Scott Moir ve svém posledním volném tanci

Tessa Virtueová a Scott Moir ve svém posledním volném tanci | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Ve volném tanci, rozhodující disciplíně tanců na ledě, dávaly rozhodčí nejlepší známky všech dob. Procítěným představením zaútočili Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, za volný tanec získali 123,35, nejvíc v historii, přesto to na zlato nestačilo.

Ještě lepší součet s povinným tancem totiž získali Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir. Ve volném tanci získali jen o 95 setin bodu méně, uhájili svůj náskok a společnou kariéru ukončili ziskem zlaté olympijské medaile.

28letá Tessa Virtueová a o dva roky starší Scott Moir se zapsali do historie tanců na ledě. Zlato mají už z domácích her ve Vancouveru v roce 2010, v Soči před čtyřmi lety získali stříbro.

Bronzovou medaili získali američtí sourozenci Maia a Alex Shibutaniovi o necelých pět bodů před krajany Madison Hubbellovou a Zacharym Donohuem. Čeští zástupci Courtney Mansourová a Michal Češka do volných tanců nepostoupili, skončili na 23. místě.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Krasobruslení:
Taneční páry - konečné pořadí:
1. Virtueová, Moir (Kan.) 206,07, 2. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 205,28, 3. Shibutaniová, Shibutani 192,59, 4. Hubbellová, Donohue (všichni USA) 187,69, 5. Bobrovová, Solovjov (OSR) 186,92, 6. Cappelliniová, Lanotte (It.) 184,91, 7. Weaverová, Poje 181,98, 8. Gillesová, Poirier (všichni Kan.) 176,91, 9. Chocková, Bates (USA) 175,58, 10. Guignardová, Fabbri (It.) 173,47, ...23. Mansourová, Češka (ČR) - nepostoupili do volných tanců.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme