Školáci vybrali Tokiu 2020 olympijské maskoty, postavičky zatím nemají jména

Pořadatelé olympijských a paralympijských her 2020 v Tokiu představili dvojici maskotů. Futuristicky vyhlížející dvoubarevné postavičky s výraznýma ušima vybírali japonští školáci, zvítězil návrh designéra a ilustrátora Rjo Tanigučiho.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskoti olympijských her v Tokiu zatím nemají jména

Maskoti olympijských her v Tokiu zatím nemají jména | Zdroj: Japonský olympijský výbor

Olympijský maskot je modrobílý, paralympijský "superhrdina" je vyvedený v růžové a bílé, jejich hlavními atributy jsou podle autora pokora, spravedlnost a přátelství.

Omylpiádu vyhrála Jižní Korea. Podívejte se na nedailové pořadí neúspěšných

Číst článek

Porota ve veřejné soutěži posuzovala přes dva tisíce zaslaných návrhů, v prosinci vybrala tři finálové. O těch pak hlasovali žáci ze šestnácti tisíc základních škol, každá třída měla jeden hlas. Tanigučiho postavičky zvítězily suverénně, zvolila je více než polovina školáků. Nyní se budou vybírat ještě jejich jména.

Japonci maskoty milují a ti nejpopulárnější se v Zemi vycházejícího slunce stávají opravdovými celebritami. Třeba medvěd Kumamon nebo hruška Funassji mají vlastní twitterové účty, které sledují miliony lidí.

Nedávno skončené zimní olympijské hry v Pchjongčchangu měly za maskota bílého tygra Suhoranga, maskotem březnové paralympiády v Koreji bude medvěd Pandabi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme