ONLINE: Zlatý den pro Česko na olympiádě. Po kajakáři Prskavcovi vyhrál i judista Krpálek

Judista Lukáš Krpálek vybojoval ve finále juda zlatou medaili. Kajakář Jiří Prskavec zvládl svoji finálovou jízdu bez chyby a stal se olympijským vítězem. Sledujte ONLINE reportáž.

Tokio (Aktualizováno: 18:08 30. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek si nejprve v osmifinále poradil s Džavádem Mahdžúbem z týmu uprchlíků.

Lukáš Krpálek si nejprve v osmifinále poradil s Džavádem Mahdžúbem z týmu uprchlíků. | Zdroj: Reuters

Krpálek se do Tokia vrátil po dvou letech od mistrovství světa, na němž skvěle zvládl přechod do vyšší váhy a získal zlato.

Český judista už v osmifinále prošel přes Džaváda Mahdžúba z týmu uprchlíků, ve čtvrtfinále si poradil s Uzbekem Bekmurodem Oltibojevem. V semifinále přepral domácího Hisajošiho Harasawu a utká se o druhé zlato za sebou, první v kategorii nad 100 kg.

Vodní slalom

Kajakář Jiří Prskavec se v Tokiu stal olympijským vítězem ve vodním slalomu. Druhého Jakuba Grigara ze Slovenska porazil o více než tři sekundy a suverénně splnil roli hlavního favorita závodu.

Prskavec získal v Tokiu pro Česku druhou zlatou medaili po střelci Jiřím Liptákovi a celkově pátý cenný kov. Na kanále Kasai se mezi trojici nejlepších prosadil i kanoista Lukáš Rohan, který vybojoval stříbro.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme