Peking, den 11.: Český dvojbob zatím dvanáctý, skokani ani Pančochová na finále nedosáhli

Jedenáctý den olympijských her v Pekingu nabídl premiéru českých bobistů. Duo Dominik Dvořák, Jakub Nosek drží po dvou kolech dvanácté místo, rozhodne se v úterý. Ještě předtím se snowboardistce Šárce Pančochové nepodařil ani třetí pokus o postup do finále, tentokrát v disciplíně Big Air. Čeští skokani na lyžích uzavřeli své účinkování soutěží družstev na velkém můstku už v prvním kole, skončili totiž na deváté, tedy první nepostupové pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Peking (Aktualizováno: 18:53 14. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Pančochová

Šárka Pančochová | Zdroj: Reuters

Dvořák s Noskem obsadili před čtyřmi lety v Pchjongčchangu 17. místo. A ambice před Pekingem? Elitní desítka. Takové cíle si stanovilo duo Dvořák, Nosek. A to i přesto, že se takový úspěch podařil české posádce naposledy v roce 1998. 

Zatím za svým záměrem zaostávají o dvě příčky, po dvou úvodních pondělních jízdách drží dvanáctou pozici. Rozhodnou zbylá dvě kola v úterý.

Český dvojbob drží po dvou kolech dvanáctou pozici, na vedoucí Němce ztrácí přes vteřinu a půl

Číst článek

Ve vedení je favorizovaný Němec Friedrich. O prvenství bude ale muset dvojnásobný vítěz z minulé olympiády ještě zabojovat, jeho krajan Lochner totiž druhou jízdou ztenčil manko z tří desetin na polovinu.

Úspěšný debut pod pěti kruhy zažili sourozenci Taschlerovi, volný tanec se jim povedl a k cestě o jedno místo vzhůru jim pomohlo i zaváhání Poláků Natalie Kaliszekové a Maksyma Spodyrijeva, kteří upadli při závěrečné zvedačce.

Mladí čeští tanečníci při olympijské premiéře výrazně vylepšili 22. místo z loňského mistrovství světa.

Nezdar skokanů a Pančochové

Pro skokanskou soutěž družstev se kvalifikovalo jen deset týmů. Českým závodníkům se přechod na velký můstek nepovedl, v jednotlivcích se nikdo neprobojoval do druhého kola.

Ani v soutěži družstev do bojů o cenné kovy nezasáhli. Deváté místo čtveřice Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek, Filip Sakala a Roman Koudelka totiž bylo to první nepostupové. 

Ruská krasobruslařka může i přes dopingovou kauzu v Pekingu závodit, ceremoniál jí ale odepřeli

Číst článek

Ve slopestylu ani v U-rampě se Pančochové nepodařilo projít z kvalifikace, poslední šancí byl pro ni Big Air.

V této skokanské disciplíně se uskutečnily jen dva Světové poháry a česká reprezentantka se do finále ani jednou nedostala.

Poměrně klidný průběh jedenáctého dne her opět rozvířila situace okolo ruské krasobruslařky Kamily Valijevové, která měla před olympijskými hrami pozitivní dopingový nález. O tom, že se může v Pekingu zúčastnit soutěže žen, rozhodl Sportovní arbitrážní soud CAS.

Všechny důležité olympijské události pro vás sledoval server iROZHLAS.cz v podrobné online reportáži.

mim, apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme