Davidová těsně nedosáhla na medaili, o hokejové zlato si zahrají Finové s Rusy

Nelichotivou bilanci českých biatlonistů z olympijských her v Pekingu se pokusila Markéta Davidová napravit v závodě s hromadným startem, na medaili ale těsně nedosáhla a dojela čtvrtá. Michal Krčmář obsadil v mužském závodě 21. místo. Hokejový turnaj zná finalisty o zlato se utkají Finsko s Ruskem.

Peking (Aktualizováno: 12:56 18. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová na olympiádě ve vytrvalostním závodě na 15 kilometrů

Markéta Davidová na olympiádě ve vytrvalostním závodě na 15 kilometrů | Foto: Athit Perawongmetha | Zdroj: Reuters

Davidová měla svou první medaili z olympijských her na dosah, ale na poslední střelnici udělala dvě chyby a náskok Norky Marte Röiselandová už nedohnala. Čtvrté místo je přesto v Pekingu s přehledem největším úspěchem české biatlonové výpravy.

Skoky, otočky, piruety. Proč se krasobruslařům nemotá hlava? Pomáhá trénink mozku i stálý bod

Číst článek

Bronzovou medaili brala Röiselandová, která zaznamenala už pátý cenný kov a je nejúspěšnější sportovkyní letošních olympijských her.

Mužský závod s hromadným startem ovládl Johannes Thingnes Bö a získal v Pekingu již čtvrté zlato. Trojnásobný vítěz Světového poháru zvítězil i přes čtyři chyby na střelnici před Martinem Ponsiluomou ze Švédska a svým krajanem Vetle Sjastadem Christiansenem. Michal Krčmář skončil po pěti trestných okruzích jednadvacátý.

Hokejisté Finska porazili v semifinále olympijského turnaje v Pekingu Slovensko 2:0 a v neděli budou bojovat o historicky první zlatou medaili s Rusy, kteří porazili po nájezdech 2:1 Švédsko. Poražené čeká boj o bronz.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme