Peking, den 7.: Sáblíková si dojela pro bronz a rozšířila svoji sbírku medailí, Zabystřan ve slalomu upadl

Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala na olympijských hrách v Pekingu bronz na trati 5000 metrů a svoji sbírku cenných kovů ze soutěží pod pěti kruhy rozšířila o sedmou medaili. V alpské kombinaci se představil i Jan Zabystřan. Sjezd zvládl český závodník na výbornou a skončil devátý, ve slalomu ale spadl a závod nedojel.

Peking (Aktualizováno: 20:05 10. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na třetím místě po olympijském závodě na 5000 metrů

Martina Sáblíková na třetím místě po olympijském závodě na 5000 metrů | Zdroj: Reuters

Sáblíková se na nejdelší ženské trati dostala na stupně vítězů na čtvrtých olympijských hrách za sebou. Po zlatých medailích z Vancouveru a Soči brala před čtyřmi lety v Pchjongčchangu stříbro.

Rozhodně nechci podléhat panice, komentuje trenér Pešán úvodní prohru. Se Švýcarskem to změníme

Číst článek

Právě pětikilometrová trať české rychlobruslařce vždy svědčila nejvíc, což potvrzují dvě zlaté z olympijských her a deset titulů mistryně světa, které na ní od roku 2007 nasbírala.

Nyní sbírku ze své nejoblíbenější distance, na níž byla deset sezon prakticky neporazitelná, doplnila bronzem a v Pekingu navázala na čtvrté místo z trojky.

Běžecké lyžování

Stejně jako Schoutenová získala druhý titul v Číně také norská lyžařka Therese Johaugová. Po skiatlonu vyhrála i závod na 10 km klasicky s intervalovým startem.

Finskou rivalku Kerttu Niskanenovou porazila o čtyři desetiny sekundy. Bronz získala další Finka Krista Pärmäkoskiová, která na vítězku ztratila 31,5 sekundy a nechala o desetinu za sebou Rusku Natalii Něprjajevovou.

Z českých reprezentantek se nejvíce dařilo Petře Novákové, která obsadila třicáté místo. Na vítěznou Johaugovou ztratila 2:54,4 minuty. Kateřina Janatová byla o šest a půl sekundy pomalejší a zařadila se na 34. místo. Petra Hynčicová obsadila 42. příčku.

Zabystřan upadl

Jan Zabystřan rozjel nadějně závod v alpské kombinaci, ale po devátém místě ve sjezdu nedokončil slalom. Upadl v relativně jednodušší pasáži zhruba deset sekund po startu a závod nedokončil stejně jako před čtyřmi lety v Pchjongčchangu, kde byl šestnáctý Ondřej Berndt.

Olympijským vítězem se stal rakouský lyžař Johannes Strolz, jenž zopakoval úspěch svého otce Huberta z Calgary 1988. Díky nejlepšímu času ve slalomu v součtu o 59 setin sekundy porazil Nora Aleksandera Aamodta Kildeho, jenž zase zajel nejlepší čas ve sjezdu. Bronz získal s odstupem 68 setin na vítěze Kanaďan James Crawford.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme