Pchjongčchang na pár kliků. Co Český rozhlas chystá z olympijských her?

XXIII. zimní olympijské hry začnou v jihokorejském Pchjongčchangu už v pátek. Vedle sportovců a fanoušků z celého světa se na vrcholnou sportovní událost připravil i Český rozhlas, který z Koreje nabídne obsáhlé a přitom přehledné zpravodajství.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský oheň už míří k Pchongčchangu

Olympijský oheň už míří k Pchongčchangu | Zdroj: www.olympic.org

Server iROZHLAS.cz nabídne během olympijských her v Pchjongčchangu kompletní informační servis se zaměřením na české sportovce. Speciální pozornosti se dočkají české medailové naděje mezi biatlonisty, snowboardisty, rychlobruslaři a hokejisty.

Českou vlajku ponese Samková, obhájkyni zlata vybrali sami olympionici

Číst článek

Z každého zápasu hokejové reprezentace nabídneme online přenos, ten první už 15. února. V den, kdy slaví narozeniny Jaromír Jágr, se české reprezentaci postaví domácí výběr Jižní Koreji.

Během několika kliknutí návštěvníci najdou vše podstatné. Program na každý den, stejně jako výsledky a aktuální medailové pořadí zúčastněných zemí.

Reportéři Radiožurnálu vedle aktuálních informací a rozhovorů nabídnou své dojmy a zážitky z dějiště her prostřednictvím pravidelných sloupků a deníkových zápisků.

Český rozhlas má jako jediné české rádio práva na vysílání z her a využije je hned na dvou stanicích, Radiožurnálu a Radiožurnálu - Olympijském speciálu. Na místě má sedm reportérů a Štěpán Pokorný navíc připraví rozhovory z Českého olympijského domu.

Olympijské zážitky budou členové rozhlasácké výpravy samozřejmě sdílet na sociálních sítích, na serveru iROZHLAS.cz je pak najdete všechny pohromadě. Vedle nich pro čtenáře vybereme příspěvky nejen českých olympioniků, kteří pro Pchjongčchang dostali ohledně života na sociálních sítích mimořádnou volnost.

Olympijským hrám se bude věnovat i datový tým Českého rozhlasu, který se důkladně zaměří na doping – téma, které v posledních měsících otřásá zejména ruskou výpravou. Datoví žurnalisté se na olympijské hry budou soustředit také z politicko-geografického pohledu a do souvislostí uvedou také konce výsledkových listin.

Zahajovací ceremoniál XXIII. zimních olympijských her začne v jihokorejském Pchjongčchangu už v pátek v poledne, Český rozhlas ale žije olympiádou už nyní.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme