Stříbrný Michal Krčmář. 'Bimbo' využil selhání favoritů a ve sprintu dojel druhý

Česká výprava má druhou biatlonovou medaili na olympijských hrách Pchjongčchangu, Michal Krčmář v desetikilometrovém sprintu nestačil pouze na Němce Peiffera a získal stříbro. Třetí skončil Ital Windisch.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Pchjongčchang (Aktualizováno: 14:06 11. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříbrný Michal Krčmář

Stříbrný Michal Krčmář | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Bezchybná střelba, rychlý běh, selhání hlavních favoritů. To jsou hlavní faktory, které zajistili Michalu Krčmářovi životní výsledek. V olympijském sprintu na 10 kilometrů skončil druhý, nestačil pouze na Němce Peiffera.

Michal Krčmář jel se startovním číslem 36, pohlídal si obě střelecké položky a na trati patřil mezi velmi rychlé běžce. Sice ztratil půl minuty na Martina Fourcada, ale ten do boje o medaile nezasáhl.

Hvězdy vyhořely

Hlavní favorité totiž selhali střelecky. Fourcade udělal tři chyby hned na první položce, další favorit Johannes Bö musel na trestné kolo hned čtyřikrát. Největší hvězdy tak nabídly stupně vítězů dalším.

Ve složitých a mrazivých podmínkách stříleli čistě jen tři biatlonisté, zatímco Ukrajinec Pidhrušný se kvůli pomalému běhu umístil až ve druhé desítce, Krčmář a Němec Arnd Peiffer dokonale využili příležitost.

30letý Němec získal svou první individuální medaili a rovnou zlatou, z prvního cenného kovu se raduje i o tři roky mladší Čech. Do pondělního stíhacího závodu vyjede Krčmář čtyři a půl sekundy za vítězem.

Dalším Čechům se dařilo méně. Ondřej Moravec jednou chyboval na úvodní střelbě a na 29. místě ztratil minutu. Michal Šlesingr a Adam Václavík chybovali dokonce čtyřikrát a do stíhacího závodu nepostoupili, umístili se na pomezí sedmé a osmé desítky. Šlesingr na 69. místě a Václavík na 73. pozici.

Stříbrný Michal Krčmář | Zdroj: ČOV

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme