Místo dřiny sbírání odznáčků. Biatlonisté zrušili trénink, překvapila je dopingová kontrola

Čeští biatlonisté zrušili svůj plánovaný dnešní program a naordinovali si volno. Olympijské hry pro ně začínají už v sobotu a po posledním úspěchu ze Soči je před nimi velká výzva.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr na tréninku biatlonistů v jihokorejském Pchjongčchangu.

Michal Šlesingr na tréninku biatlonistů v jihokorejském Pchjongčchangu. | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

Žádný trénink, žádné přemýšlení o tom, jaké výsledky očekávají čeští sportovní fandové. Místo tréninku si biatlonová výprava  udělala čas třeba na sbírání virtuálních odznaků pomocí mobilní aplikace. Odznaky pak sportovci mohou vyměnit za ty skutečné.

Před pěti lety biatlonistka Zvařičová bojovala o život, teď sní o olympijské medaili

Číst článek

„Jeden večer se nám trenér smál, že běháme po jídelně a hledáme odznáčky. Druhý den ráno už hledal taky,“ usmívá se Veronika Vítková.

O úspěchu nebo neúspěchu v závodě se biatlonisté snažili nepřemýšlet, k trati se ale vraceli opakovaně. Ta v Pchjongčchangu je hodně těžká.

„Tratě jsou náročné. Není tu, kde si odpočinout, akorát příjezd na stadion je trošku mírnější. Ale je to pro všechny stejné,“ uvědomuje si Michal Šlesingr.

Pro všechny, tedy i pro Ondřeje Moravce. Ten měl v sezóně i slabší období, před sezónou trénoval kvůli zdraví jen na půl plynu, ale na Hry odlétal v pohodě. Tu mu nenabouralo ani soustředění v Kazachstánu, které biatlonisté absolvovali kvůli lepší adaptaci na časový posun.

„V Anterselvě už jsem toho měl plné brýle, ale v Almaty a tady trénuju, co mám. Cítím se dobře, jsem zdravý a neřeším problémy na trati ani na střelnici. Myslím, že připravený jsem dobře,“ vypráví spokojeně Ondřej Moravec.

Jediné, co biatlonistům klidný den trochu pokazilo, byla brzká návštěva dopingových komisařů, která se navíc protáhla. Na volný den bylo i poměrně teplo.

„Teď se oteplilo, ale nevíme, co bude dál. Má se možná zase ochlazovat. Ale teď je výrazně tepleji, než bylo před dvěma dny, kdy jsme na tréninku nemohli ani vydržet,“ vysvětluje Veronika Vítková.

Program začíná biatlonistům v sobotu sprintem žen, v neděli čeká desetikilometrový sprint muže.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme