Další zlato pro Česko. V Koreji ho i díky pivu, párkům a guláši vybojoval Český dům

Dveře se tam prý netrhnou, kromě Čechů byste v Českém domě potkali Kanaďany, Američany, Nizozemce, Slovince, Korejce, Slováky, Švédy nebo Poláky. Jiná návštěva, tentokrát z listu The Boston Globe, přišla rozdělovat pomyslné medaile a hodnotit nejlepší olympijské domy jednotlivých národů.

Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český dům

Český dům | Foto: Jan Malý | Zdroj: ČOV

Český dům se nachází v bezprostřední blízkosti olympijské vesnice v pobřežním městě Kangnung. Návštěvníci v něm mohou ochutnat pivo, guláš nebo párky, což také zřejmě u amerických novinářů o vítězství rozhodlo.

Hněv fanoušků, slzavá omluva. Korejskou petici za vyloučení rychlobruslařek podepsalo půl milionu lidí

Číst článek

Druhé místo v hodnocení olympijských domů získali Švýcaři a třetí skončili domácí Korejci.

„Je to skvělá zpráva - medaile za měsíce příprav, které celému projektu předcházely. Osobně mě to těší moc, jsem ráda za celý tým, který se na každodenním chodu podílí,“ uvedla šéfka Českého domu Blanka Konečná na webu czechteam.info.

„Nemůžeme zapomenout ani na dobrovolníky, kteří nám pomáhají. Někteří přiletěli přes půlku světa jen proto, aby byli u toho,“ dodala.

Návštěvníci mohou mimo již zmíněného jídla a pití obdivovat skleněné sochy nebo zkusit virtuální prohlídku typicky českého pivovaru.

Národního nápoje Čechů se v Českém domě zatím vyčepovalo zhruba 6000 litrů a přišli na něj třeba zlatý kanadský krasobruslař Scott Moir, bronzová medailistka v jízdě v boulích Julija Galyševová z Kazachstánu nebo Patrik Martinec, trenér profesionálního hokejového týmu ze Soulu.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme