Program 2. dne olympijských her: o medaile bojovaly Sáblíková i biatlonistky

Celkem patnáct Čechů se zapojí do soutěží druhého dne olympijských her v Pchjongčchangu, největší medailovou nadějí je Martina Sáblíková v závodě na tři kilometry. Biatlonistky čeká sprint a běžkyně na lyžích skiatlon.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

O první sadu medailí se začne bojovat po osmé hodině českého času. Na startu skiatlonu žen na dvakrát 7,5 kilometru budou i čtyři Češky. Největší nadějí na slušné umístění je Petra Nováková. Spolu s ní poběží i Petry Hynčicová, Kateřina Beroušková a benjamínek výpravy Barbora Havlíčková.

Ještě před nimi zasáhne do kvalifikace snowboardového slopestylu Petr Horák a po jedenácté hodině čeká první jízda sáňkaře Ondřeje Hymana.

Medailové naděje českých fanoušků se budou upínat k poledni. Přesně ve 12 hodin začíná závod rychlobruslařek na 3 kilometry. Ve druhé rozjížďce pojede Nikola Zdráhalová, v poslední desáté pak Martina Sáblíková, která na této trati získala zlatou medaili ve Vancouveru 2010 a obhajuje stříbro ze Soči 2014.

Ve 12 hodin a 15 minut začínají olympijské hry i pro biatlonistky sprintem na 7,5 kilometru. S číslem 12 vyrazí do závodu Veronika Vítková, čtyřiadvacítku má Eva Puskarčíková, číslo 37 Jessica Jislová a 71 Markéta Davidová.

V půl druhé uzavřou program druhého dne skokani na lyžích. Z kvalifikace se do závodu na středním můstky dostali jen dva Češi – Roman Koudelka a Viktor Polášek.

Program sobotních soutěží zimních olympijských her (kvalifikace s českou účastí a finále):

  • 5.00 Snowboarding slopestyle muži - kvalifikace (Horák).
  • 8.15 skiatlon ženy (Nováková, Beroušková, Havlíčková, Hynčicová).
  • 11.00 Rychlobruslení na krátké dráze 1500 m muži - finále.
  • 11.10 saně muži - 1. a 2. jízda (Hyman).
  • 12.00 rychlobruslení 3000 m ženy (Sáblíková, Zdráhalová). VYSÍLÁ RADIOŽURNÁL
  • 12.15 biatlon sprint 7,5 km ženy (Vítková, Puskarčíková, Jislová, Davidová). VYSÍLÁ RADIOŽURNÁL
  • 13.35 skoky na lyžích - střední můstek muži (Koudelka, Polášek).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme