'Záda bolí čím dál míň.' Martina Sáblíková zvládá plné tréninkové zatížení

Už za čtyři dny by se mohla česká výprava radovat z první medaile ze zimních olympijských her. V sobotu totiž čeká první start v Pchjongčchangu Martinu Sáblíkovou a k optimismu svádí lepšící se zdravotní stav české rychlobruslařky.

Pchjongčchang, Kangnung Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová při tréninku

Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová při tréninku | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: Český olympijský výbor

„Zatím nemám zprávy, že by něco falírovalo, všichni jsou zdraví, Martina je v ne optimálním stavu, ale v plném tréninku se záda nezhoršují a vypadá to dobře. Na ledě je den ode dne lepší a lepší,“ říká Radiožurnálu trenér Petr Novák stojící jen pár metrů od rychlobruslařského oválu v olympijském parku.

Českou vlajku ponese Samková, obhájkyni zlata vybrali sami olympionici

Číst článek

Martina Sáblíková na ledě odtrénovala vše, co si předsevzala, a pak ještě pózovala fotografům a rozdávala rozhovory pro zahraniční televizní štáby. Na jejím pohybu na ledě, ale i mimo něj není patrný byť jen náznak bolesti v zádech, která ji trápila v minulých měsících.

„Záda mě bolí čím dál tím míň, takže jsem spokojená, že se to pohnulo. V tréninku mě to prakticky vůbec neomezuje, maximálně to trošku cítím na rozjezdu, ale jinak je to celkem v pohodě,“ usmívá se Martina Sáblíková.

Ustupující bolest zad není ale jediným důvodem dobré nálady české medailové naděje. Při tréninku při vydýchání, ale hlavně po něm neustále klábosí s Nikolou Zdráhalovou a jejich hovor takřka pokaždé končí smíchem.

'Niki zraje jako víno'

Obě české reprezentantky se viditelně snadno udržují v dobré náladě. „Snažíme se, aby to bylo v pohodě. Je pět dní do startu a psychika a dobrá nálada bude hrát při závodech obrovskou roli,“ přemýšlí Sáblíková.

Optimismus jako by se přenášel i na trenéra Petra Nováka, který ve stejném duchu mluví o ambicích české trojice, tedy kromě Sáblíkové se Zdráhalovou také o Karolíně Erbanové.

„Pořád platí, že Kája by měla bojovat o medaili na pětistovce a Martina na trojce. Uvidíme, co Niki. Lepší se den ode dne a zraje jako víno,“ pokyvuje hlavou Petr Novák a věří, že Nikola Zdráhalová dozraje třeba už v sobotním závodu na 3000 metrů, tedy v tom podle něj medailovém pro Martinu Sáblíkovou.

Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová | Foto: Petr Kadeřábek

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme