Hudcovi se první jízda nepovedla. 'Nemám trénink, ale zkušenosti. Budu blíž,' věří sjezdař

Nejrychlejší lyžaři si dnes na olympijských hrách vyzkoušeli v oficiálním tréninku trať sjezdu. Přesto, že v cíli nebyl mezi nejrychlejšími, byl jedním z nejusměvavějších český reprezentant Jan Hudec.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hudec v rozhovoru s Petrem Kadeřábkem

Jan Hudec v rozhovoru s Petrem Kadeřábkem | Foto: František Kuna

„Před dvěma lety jsem tu ani nejel, tak jsem měl trošku obavy. Letos jsem pořádný sjezd nesjel, jen v Lake Louise a ve Špindlu. Cítím se dobře, dneska jsem to trošku okoukával, asi trošku moc,“ usmíval se krátce po projetí cílem Jan Hudec.

První Češi v akci. 'Šanci na dobré umístění má každý,' věří Koudelka před kvalifikací

Číst článek

Na olympijské hry byl až nominován až dodatečně a bez dostatečného tréninku to nestačilo na lepší než 66. místo se ztrátou více než šesti a půl sekundy.

Rodák ze Šumperku, který ještě v Soči reprezentoval Kanadu, si ale z výsledku nic nedělá. „Já jsem věděl, že fyzicky na to nemám, hlavně bez tréninku. Teď tomu věřím víc. Sníh je super, svah bezvadný, není tam žádný velký nervák. Nemám trénink, ale zkušenosti a věřím, že bych měl být blíž,“ věří.

Zkušený závodník ocenil výkony svých reprezentačních kolegů, Berndta, Zabystřana a hlavně Filipa Forejtka, který, byť jednou minutou brankou, zaostal za vítězným Osbornem Paradisem jen o necelé tři sekundy.

„Se ztrátou jsem spokojený, ale je pravda, že jsem minul jednu bránu, takže si musíme rozebrat, jak jsem tam zrychlil. Cítil jsem se dobře, skákal jsem trochu dál a výš, než jsem čekal, takže docela daleko,“ pochvaloval si Filip Forejtek.

České kvarteto nastoupí k olympijskému sjezdu v lyžařském středisku Čongson v sobotu ve tři hodiny ráno českého času.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme