Pančochové se nepovedla ani jedna finálová jízda, ve slopestylu skončila 16.

Snowboardistka Šárka Pančochová nedokázala vylepšit svůj slopestylový výsledek ze Soči, po komplikacích v obou finálových kolech skončila 16. Zlatou medaili obhájila s velkým náskokem Američanka Jamie Andersonová, stříbro bere Kanaďnka Blouinová.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Pančochová

Šárka Pančochová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Soutěž snowboardistek ve slopestylu byla nejdřív kvůli větru odložena o den a pak o další hodinu. Bez kvalifikace se finále zúčastnilo 25 závodnic a vítr s nimi mával ve vzduchu při obou jízdách.

Šárka Pančochová měla startovní číslo jedna, ale štěstí s ním neměla. V první jízdě sice zvládla úvodní překážky, jenže nepovedl se jí nájezd na poslední skok a česká reprezentantka se zastavila před odrazem. Za první jízdu získala 43,46 bodu a průběžně byla 11. 

Kvůli velkému počtu závodnice se místo tří finálových jízd jely jen dvě a šanci na vylepšení výsledku pátá snowboardistka ze Soči nevyužila, jela spíše na jistotu, ale opět upadla na posledním skoku. Kvůli zlepšení některých soupeřek se 27letá Pančochová propadla na konečné šestnácté místo.

Slopestyle se jel na olympijských hrách podruhé a obě zlaté medaile má jedna žena. Triumf ze Soči obhájila díky skvělé jízdě v prvním kole Američanka Jamie Andersonová.

S obrovským náskokem téměř sedmi bodů zvítězila před Kanaďankou Laurie Blouinovou, třetí skončila o další bod zpět Finka Enni Rukajärviová.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme