Olympijské zlato ve snowboardcrossu obhájil Francouz Vaultier, Kubičík skončil v osmifinále

Snowboardcrossař Jan Kubičík skončil v olympijském závodě hned v první vyřazovací jízdě. Zlatou medaili získal obhájce ze Soči Pierre Vaultier. Francouz ve finále porazil Australana Hugrese a Španěla Hernándeze.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 7:58 15. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmifinálová jízda Jana Kubičíka

Osmifinálová jízda Jana Kubičíka | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Cesta za obhajobou ale nebyla pro Vaultiera snadná, v semifinále se totiž zapletl do pádu tří závodníků. Krizovou situaci ovšem zvládl, dokázal se nejrychleji zvednout a obsadil poslední postupové třetí místo.

Ve finále si pak třicetiletý pětinásobný vítěz světového poháru bez výrazných komplikací poradil s Jarrydem Hughesem, který dojel druhý, i třetím Reginem Hernándezem a získal druhé olympijské zlato v řadě.

Snowboardcross na olympijských hrách tak má pouze dva vítěze. V Turíně a ve Vancouveru totiž vládl Američan Wescott, kterého právě Vaultier nyní vyrovnal.

Jan Kubičík v kvalifikaci zajel 32. nejrychlejší čas, v osmifinále se mu sice obstojně povedl start, ale celou jízdu bojoval pouze o čtvrté místo s Němcem Schadem, nakonec skončil v jízdě poslední a celkově byl závodník liberecké Dukly klasifikován jako 35. 

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Snowboarding:
Snowboardcross - muži:
1. Vaultier (Fr.), 2. Hughes (Austr.), 3. Hernández (Šp.), 4. Baumgartner, 5. Dierdorff (oba USA), 6. Pullin (Austr.), 7. Hämmerle (Rak.), 8. Nörl (Něm.), 9. Lindfors (Nor.), 10. Bolton (Austr.), ...35. Kubičík (ČR).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme