Koudelka a Kožíšek si vyskákali v kvalifikaci postup do nedělního závodu, Sakalovi se nedařilo

Z kvalifikace skokanů na středním můstku na zimních olympijských hrách v Pekingu postoupili z českých reprezentantů do nedělního závodu jen Roman Koudelka a Čestmír Kožíšek. Filip Sakala po skoku dlouhém jen 67,5 metru vypadl. Kvalifikaci vyhrál Nor Marius Lindvik díky výkonu 100,5 metru. Nejdelší skok dlouhý 103 metrů předvedl jeho krajan Robert Johansson, ale díky výhodnějšímu větru zůstal o desetinu druhý.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka.

Roman Koudelka. | Foto: KAI PFAFFENBACH | Zdroj: Reuters

Koudelka s Kožíškem předvedli výkony, které by je mohly v závodě dostat do druhého kola. Dvaatřicetiletý Koudelka nenavázal na bezmála stometrový skok ze čtvrtečního tréninku a výkonem 93,5 metru se zařadil na devatenáctou pozici. Kožíšek skočil o půl metru méně a bezpečně postoupil z 22. místa.

Špatná forma, debaty o úpadku sportu a pozitivní testy. Skokany na lyžích čeká v Pekingu těžký úkol

Číst článek

Stejně jako před čtyřmi lety v Pchjongčchangu budou Češi v úvodním olympijském závodě jen ve dvojici. Viktor Polášek je kvůli koronaviru v izolaci, možný náhradník Radek Rýdl po pozitivním testu zůstal v Česku a Sakalovi se vůbec nedařilo.

Vytáhlý český skokan musel nastoupit v menších botách, protože ty jeho se rozbily a náhradní v jeho velikosti nebyly. Po kratinkém skoku byl jedním ze tří závodníků, kteří v kvalifikaci neuspěli. Na 51. příčce ho od postupu dělily takřka čtyři body.

Nedělní závod začne ve 12.00 SEČ.

XXIV. zimní olympijské hry v Pekingu:
Skoky na lyžích:
Muži:
Střední můstek - kvalifikace: 1. Lindvik 116,7 b. (100,5 m), 2. Johansson (oba Nor.) 116,6 (103), 3. Žyla (Pol.) 112,1 (102,5), ...19. Koudelka 93,4 (93,5), 22. Kožíšek 91,4 (93) – postoupili, 51. Sakala (všichni ČR) 39,2 (67,5) – nepostoupil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme