Norská lyžařka Johaugová je podruhé zlatá, Nováková dojela v závodě na 10 kilometrů třicátá

Norská lyžařka Therese Johaugová má druhé zlato na zimních olympijských hrách v Číně. Po skiatlonu vyhrála i závod na 10 kilometrů klasicky s intervalovým startem. Finskou rivalku Kerttu Niskanenovou porazila o čtyři desetiny sekundy. Bronz získala další Finka Krista Pärmäkoskiová, která na vítězku ztratila 31,5 sekundy a nechala o desetinu za sebou Rusku Natalii Něprjajevovou.

Tento článek je více než rok starý.

Čang-ťia-kchou (Čína) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norská lyžařka Therese Johaugová

Norská lyžařka Therese Johaugová | Foto: Marko Djurica | Zdroj: Reuters

Z českých reprezentantek se nejvíce dařilo Petře Novákové, která obsadila třicáté místo. Na vítěznou Johaugovou ztratila 2:54,4 minuty. Kateřina Janatová byla o šest a půl sekundy pomalejší a zařadila se na 34. místo. Petra Hynčicová obsadila 42. příčku.

Jel jsem si pro medaili, mrzí sjezdaře Zabystřana. Nadějně rozjetou alpskou kombinaci zastavil pád

Číst článek

Čtrnáctinásobná mistryně světa Johaugová intervalový závod na deset kilometrů ovládla na posledních dvou světových šampionátech. Závod nerozjela nejrychleji, na prvním mezičase na kótě 1,8 kilometru byla pátá s devítisekundovou ztrátou na vedoucí Něprjajevovou.

Ruska ale tempo neudržela a o vedení se přetahovaly Johaugová s Niskanenovou. Po polovině závodu nastoupila Finka, která na mezičase 3,2 kilometru před cílem vedla o 10,1 sekundy.

Třiatřicetiletá Norka ale měla skvělý závěr. V cíli se zařadila do čela o půl minuty před Pärmäkoskiovou a čekala, až přijede Niskanenová. Když Finka proťala cílovou pásku, Johaugová zůstala o zlomek sekundy ve vedení a začala jásat.

Běh na lyžích: Ženy - 10 km klasicky:

1. Johaugová (Nor.) 28:06,3 min., 2. Niskanenová -0,4, 3. Pärmäkoskiová (obě Fin.) -31,5, 4. Něprjajevová (Rus.) -31,6, 5. Hennigová (Něm.) -43,4, 6. Anderssonová (Švéd.) -50,9, 7. Stupaková (Rus.) -57,5, 8. Digginsová (USA) -1:08,8, 9. Stadloberová (Rak.) -1:10,6, 10. Sorinová (Rus.) -1:11,1, ...30. Nováková -2:54,4, 34. Janatová -3:00,9, 42. Hynčicová (všechny ČR) -3:21,7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme