Peking, den 10.: Čeští biatlonisté ve stíhacích závodech nezářili. Hokejisty čeká Švýcarsko

České biatlonistky si ve stíhacím závodě chuť výrazně nezlepšily a skončily mimo první dvacítku. Příliš nebodoval ani Michal Krčmář, který startoval z 16. místa a dojel čtyřiatřicátý. Hokejisté už znají soupeře pro osmifinále. V obřím slalomu se představili Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan, zlato v něm získal favorizovaný Švýcar Marco Oderrmatt.

Tento článek je více než rok starý.

Peking (Aktualizováno: 12:33 13. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Biatlonista Michal Krčmář měl po 16. místě ze sprintu, v němž neúspěšně obhajoval stříbro z Pchjongčchangu, pro stíhací závod nadějnou pozici. Té ale využít nedokázal a dojel až na 36. místě a nemá jistotu závodu s hromadným startem. Do závodu mužů vyrazil první Johannes Thingnes Bö, zlato bere Francouz Quentin Fillon Maillet.

Pátá rána měla být odložená, asi dostanu világoš, lituje Krčmář chyby na poslední střelbě

Číst článek

Z žen měla nejlepší výchozí postavení Lucie Charvátová, ta si ale pohoršila a dojela na 34. místě. Česká jednička Markéta Davidová naopak dohnala ztrátu a z 41. příčky se dostala na 28. místo.

Své třetí zlato v Pekingu vybojovala z první pozice Norka Marte Olsbuová Röiselandová, která odstartovala s půlminutovým náskokem.

Sportovci se po celý den potýkají se ztíženými meteorologickými podmínkami, v Pekingu poprvé během olympiády sněží, podle předpovědí má dokonce přijít sněhová bouře. Ester Ledecká kvůli chumelenici přišla o trénink. 

I přes náročné podmínky se s mírným zpoždění odjela obě kola obřího slalomu. Svou poslední šanci na medaili proměnil favorizovaný Švýcar Marco Oderrmatt, který při prvních dvou startech v Pekingu ve sjezdu i super-G vyšel naprázdno. Český lyžař Kryštof Krýzl skončil devatenáctý a vyrovnal svůj výsledek v této disciplíně z loňského mistrovství světa. 

Čeští hokejisté po posledních zápasech hokejového turnaje dozvěděli, s kým se utkají v osmifinále. O postup mezi nejlepších osm celků se utkají se Švýcarskem, které už porazili 2:1 po samostatných nájezdech.

Veškeré dění v Pekingu můžete sledovat v naší online reportáži

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme