Horák má naražené kyčle a bederní páteř, do kvalifikace big airu nenastoupil

Snowboardista Petr Horák nenastoupil do kvalifikace olympijské soutěže v big airu. Nad účastí českého reprezentanta visel otazník po pádu v tréninku a jeho zdravotní stav mu start v rizikové skokanské soutěži neumožnil.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardista Petr Horák

Snowboardista Petr Horák | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Horák upadl při pokusu o trojité salto. Při nepovedeném dopadu dokonce rozlámal prkno, sám jako zázrakem vyvázl bez fraktur. „Trochu mě to i překvapuje, protože jsem přelítl skoro celý dopad a dopadl čistě na bok,“ uvedl Horák na facebooku.

Do závodu jej ale nepustily četné potlučeniny. „Mám kompresně naražené obě kyčle, bederní páteř a natažená třísla. Sotva teď chodím, akorát bych si tam ještě přitížil,“ popsal svůj stav.

Horák v Pchjongčchangu startoval alespoň ve slopestylu a v kvalifikaci neuspěl. Na hrách v Koreji je třetím zraněným českým snowboardistou. Snowboardcrossařky Vendula Hopjáková a Kateřina Louthanová si pochroumaly kotníky. Jen s monoklem vyvázla po pádu v tréninku big airu Kateřina Vojáčková a pak vypadla v kvalifikaci.

O medaile při premiéře big airu na ZOH muži zabojují v sobotu. V kvalifikaci dostal nejvyšší známku Carlos Garcia Knight z Nového Zélandu (97,50), mezi dvanáctku finalistů nepostoupili například úřadující světový šampion Staale Sandbech z Norska, jemuž k tomu chybělo jen 0,25 bodu, či dvojnásobný mistr světa Roope Tonteri z Finska.

Ve hře jsou naopak všichni tři medailisté ze slopestylu Red Gerard z USA a Kanaďané Max Parrot a Mark McMorris.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme