‚Pletení je moje tajná zbraň.‘ Olympijský vítěz Daley se proslavil i svými výtvory

„Velké díky všem přátelům ručních prací. Pletení a háčkování mi pomohlo zvládnout letošní olympijské hry. A včera jsme vyhráli zlato!“ zdravil své fanoušky na instagramu minulé úterý Tom Daley. Olympijským zlatem ověnčený skokan do vody způsobil svým koníčkem vlnu nadšeného pozdvižení mezi televizními diváky. Kamery ho zachytily, jak během finále žen ve skocích do vody z třímetrového prkna plete.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Daley plete na tribuně

Tom Daley plete na tribuně | Zdroj: Profimedia

Fotografie pletoucího sedmadvacetiletého sportovce okamžitě zaplavily sociální sítě. Britský skokan, který v Tokiu získal první olympijské zlato po boku Mattyho Leeho v synchronizovaných skocích do vody z deseti metrů, nazval pletení „svou tajnou zbraní“.

Už minulý týden ukázal skokan na sociálních sítích pletenou kapsičku na medaili, která má ochránit cenný kov před poškrábáním. Malý váček zdobí z jedné strany britská vlajka, z druhé japonská.

Daley si našel cestu k pletení a háčkování na začátku koronavirové pandemie a podle jeho slov se stal ručními pracemi naprosto posedlý. V roce 2020 si dokonce založil instagramový účet „Made With Love By Tom Daley“, který je věnovaný výhradně jeho ručním výtvorům.

Mladý skokan dokonce některé výrobky prodává a vytěžené peníze posílá na charitu. Na začátku prázdnin úspěšně vydražil velký duhový svetr a více než pět tisíc liber poslal pacientům s mozkovým nádorem. Daley si vybral Brain Tumour Charity, protože jeho otec zemřel v roce 2011 na nádor na mozku ve věku 40 let.

hyh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme