Životní jízda Karolíny Erbanové. Rychlobruslařka získala na pětistovce bronz

Rychlobruslařka Karolína Erbanová získala bronzovou medaili v závodě na 500 metrů. Vyhrála Japonka Nao Kodairová. Od druhého místa Češku dělila jediná setina sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang, Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bronzová Karolína Erbanová

Karolína Erbanová | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

„Věděla jsem, že jsem zajela hodně dobře. Říkala jsme si, že buď jede Nao hodně špatně, nebo já hodně dobře. Trošku mi ujela ve finiši, ale já jsem zvládla skvěle malou zatáčku, speciálně jsem se na ní připravovala, to bylo klíčové,“ řekla Radiožurnálu Karolína Erbanová.

Ve třinácté jízdě se Karolína Erbanová držela s hlavní favoritkou Nao Kodairovou z Japonska. Po prvních sto metrech zaostala jen o čtyři setiny, zvládla i malou zatáčku do cílové rovinky.

500 metrů zvládla Karolína Erbanová v čase 37,34, o pouhé čtyři desetiny hůře než Kodairová, která vytvořila olympijský rekord.

Jenže zbývaly ještě dvě jízdy a čtyři závodnice. V předposlední jízdě byla o pouhou setinu sekundy lepší Korejka I Sang-hwa. Dvojnásobná olympijská vítězka z Koreje na domácí trati triumf neobhájila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bronzová jízda Karolíny Erbanové v komentáři Petra Kadeřábka

Rodačka z Vrchlabí potřebovala, aby v poslední rozjížďce už nikdo nepokořil její čas. Snažily se o to Rakušanka Vanessa Herzogová a Ruska Angelina Golikovová. Obě rozjely svůj jediný pokus pomaleji a ztrátu nedotáhly.

Karolína Erbanová získala šestou českou medaili na olympijských hrách v Pchjongčchangu, rodačka z Vrchlabí, která trénuje v Nizozemsku, je po Martině Sáblíkové druhou českou rychlobruslařskou, která pod pěti kruhy uspěla.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme