Půl sekundy od bronzu, Martina Sáblíková skončila na tři kilometry čtvrtá

Martina Sáblíková neobhájila stříbrnou medaili na tříkilometrové trati. Při svém prvním startu v Pchjongčchangu skončila čtvrtá, závod ovládla trojice Nizozemek, Carljin Achtereektová, Ireen Wüstová a Antoinette De Jongová.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

Martina Sáblíková věděla, jaký čas potřebuje zajet. V závodě na tři kilometry startovala v poslední rozjížďce, jenže aby obhájila stříbro ze Soči, musela by zajet čas pod čtyři minuty. To se nepovedlo a česká reprezentantka skončila čtvrtá.

První česká medaile. Veronika Vítková má bronz ze sprintu, vyhrála Němka Dahlmeierová

Číst článek

30letá rychlobruslařka držela osvědčenou taktiku, tříkilometrovou trať rozjela volněji a lehce ztrácela na svou soupeřku, Rusku Voroninovou. Jenže nejsilnější zbraně závodnice z Nového Města na Moravě jsou druhé poloviny tratí.

Po dokončení třetího okruhu se dostala před Rusku a chtěla začít útočit na časy Nizozemek, které jely před ní. Výsledný čas 4:00,54 ale nestačil ani na jednu z nich. Martina Sáblíková při svém prvním startu skončila čtvrtá.

Překvapivou olympijskou vítězkou se stala méně známá Nizozemka Carlijn Achtereekteová, která o osm setin porazila obhájkyni zlata Ireen Wüstovou.

Třetí skončila další zástupkyně Nizozemska Antoinette De Jongová, která čtyřminutovou metu nepokořila o pouhé dvě setiny.

Druhá česká závodnice Nikola Zdráhalová jela mezi prvními, zajela čas 4:11,36 a skončila patnáctá.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Rychlobruslení:
Ženy - 3000 m:
1. Achtereekteová 3:59,21, 2. Wüstová 3:59,29, 3. De Jongová (všechny Niz.) 4:00,02, 4. Sáblíková (ČR) 4:00,54, 5. Takagiová (Jap.) 4:01,35, 6. Blondinová 4:04,14, 7. Weidemannová (obě Kan.) 4:04,26, 8. Satová (Jap.) 4:04,35, 9. Pechsteinová (Něm.) 4:04,49, 10. Voroninová (OSR) 4:05,85, ...15. Zdráhalová (ČR) 4:11,36.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme