'Nepokusím se, budu tam.' Legendární skokan Kasai chce závodit i za čtyři roky v Pekingu

Japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai se zapsal do historie, když v Pchojngčchangu závodil na svých osmých olympijských hrách. Ale to není všechno, 45letá legenda skokanského sportu je přesvědčena, že bude závodit i za čtyři roky v Pekingu.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noriaki Kasai

Noriaki Kasai | Foto: Dominic Ebenbichler | Zdroj: Reuters

Noriaki Kasai, olympijský medailista z let 1994 a 2014, letos nemá tak dobré výsledky. Zatím nejlépe skončil v pondělí, když pomohl japonské čtveřici k šestému místu v soutěži družstev. Přesto se nehodlá skoků na lyžích vzdát a plánuje, že ho fanoušci pod pěti kruhy uvidí i za čtyři roky.

Rekordman Kasai. Japonský skokan bude závodit už na osmých olympijských hrách

Číst článek

„Nehodlám se pokusit. Určitě tam budu,“ prohlásil podle Guardianu 45letý Kasai. „Viděl jsem tu jiné, jak vyhrávají olympijské medaile, a to mě nabudilo. Pořád můžu pokračovat, v žádném případě nekončím.“

Ač se jeho prohlášení může zdát příliš optimistické, Noriaki Kasai říká, že poslední čtyři roky nemohl trénovat jako před olympiádou v Soči, kde získal stříbrné medaile na velkém můstku a v soutěži družstev.

„Nemohl jsem správně trénovat. V příštích čtyřech letech chci pracovat na mých skocích a zdokonalit je. Pokud se dokážu dostat do vrcholné formy, můžu útočit na medaile mezi jednotlivci i pomoci týmu,“ tvrdí vlajkonoš japonské výpravy.

Už v Pchjongčchangu ustanovil Noriaki Kasai nový rekord, závodil na osmých olympijských hrách v řadě, což se ještě nikomu jinému nepovedlo, v Pekingu by se mohl ukázat podeváté.

„Z osmé účasti jsem byl nadšený, užil jsem si to. Ale zároveň jsem byl naštvaný, že jsem nemohl získat medaili. Ukázal jsem tu jen polovinu toho, co dokážu. Tu druhou polovinu ukážu za čtyři roky,“ slíbil Noriaki Kasai.

Ani ve 49 letech by Noriaki Kasai nebyl nejstarším zimním olympionikem, v roce 1924 soutěžil ve švédském curlingovém týmu Carl August Kronlund, který v 58 letech dokonce získal olympijské stříbro.  

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme