Ledecká pojede kvalifikaci snowboardistek až v sobotu, pořadatelé vyhověli požadavku týmů

Ester Ledecká pojede kvalifikaci i závod paralelního obřího slalomu na snowboardu na olympijských hrách v Pchjongčchangu v sobotu.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spokojená Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Kvalifikace se měla jet původně už ve čtvrtek, ale organizátoři ji po nesouhlasu týmů přeložili, aby měl závod jednodenní formát jako na Světových pohárech či mistrovství světa. O změně informoval manažer Ledecké Viktor Valta.

Ledecká se připravuje na snowboardové závody. 'Srší z ní energie,' říká její trenér

Číst článek

Dvaadvacetiletá Ledecká bude na korejských hrách útočit na druhou zlatou medaili. Poprvé se stala olympijskou vítězkou v sobotu, kdy překvapila triumfem ve sjezdařském superobřím slalomu.

V paralelním obřím slalomu na snowboardu je naopak největší favoritkou. V sezoně Ledecká vyhrála pět ze šesti závodů Světového poháru v této disciplíně a z loňska je úřadující mistryní světa i vítězkou Světového poháru.

Ledecká tak bude mít o dva dny více času, aby se přeorientovala z lyží na snowboard. „Nejspíše si jeden z těch dvou dnů dopřeje volnější a jeden bude tréninkový,“ řekl Valta. Po sobotní výhře v super-G měla v neděli den volno a na prkně jezdí od pondělí.

Ve středu absolvovala rutinní den. Dopoledne jezdila na prkně v oficiálním části i na tréninkovém svahu a večer měla rozbor na videu.

„Asi to tak mělo být, ale je to samozřejmě škoda. I takhle by to měla natěsno. Povedlo se super-G. Kdyby se nepovedlo, vadilo by to víc,“ reagoval na změnu programu Tomáš Bank, sjezdařský trenér Ledecké.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme