Slzy před startem a zlatá písnička. Trenér ani otec Ledecké nevěřili, že mají olympijskou šampionku

Trenér Tomáš Bank se o výsledku Ester Ledecké dozvěděl až z telefonu, otec Janek Ledecký hned po dojezdu, ale stejně nevěřil. Oba se pak sešli u mikrofonu Radiožurnálu.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otec Ester Ledecké, zpěvák Janek Ledecký

Otec Ester Ledecké, zpěvák Janek Ledecký | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Pořád se ještě vzpamatovávám. Uvnitř se raduju a užijeme si to,“ řekl Radiožurnálu v cíli super-G trenér Ester Ledecké Tomáš Bank.

První dojmy Ester Ledecké: Nerozumím, nevěřím. Snažím se vyhrát každý závod a teď se to povedlo

Číst článek

Co vás napadlo ve chvíli, kdy Ester projela cílem?
Byl jsem na trati, kde není žádná obrazovka. Profrčela kolem mě, v ruce jsem měl mobil s livetimingem, ve vysílačce jsem slyšel Ondru, který něco říkal. Říkal jsem si, že bude pátá, šestá. A pak jsem se podíval na mobil a zjistil jsem, že je první. Tak jsem se zaradoval a pak už mi všichni jen gratulovali.

Ester prý před závodem měla nějaké problémy. Mohl byste být konkrétnější?
Ester je perfekcionistka a nepovedla se jí zkušební jízda, která byla hodně brzo a trať byla ve stínu. Skoro spadla. Možná si v krizové situaci i lehce pohnula se zády. Byla rozmrzelá a byly tam i trošku slzičky.

Zlatou olympijskou jízdu Ester Ledecké sledoval i její otec, zpěvák Janek Ledecký a také v cíli i před mikrofonem Radiožurnálu těžko hledal slova:

Co se vám honí hlavou?
Pořád jsem to nedokázal zpracovat. Je to obrovská satisfakce. Ester si to zaslouží, protože to, co odevzdává sportu, si málokdo dokáže představit, natož aby něco podobného dělal.

Můžete být konkrétnější?
To nesmím prozrazovat, to je tajemství. Ta dřina je neuvěřitelná. Ale ona miluje, co dělá. Miluje i tu dřinu. Její největší trik je, že miluje se udřít málem k smrti na tréninku. Ze všeho nejvíc miluje moment, kdy přijde na start, ťukne si hůlkami nebo se rozhoupe na prkně a skočí do tratě.

Kdy jste byl naposledy takhle dojatý?
Jsem z ní dojatý každou chvíli. Vždyť ona předvádí takové výsledky, to je pořád něco. Nevím, co ještě chystá.

Není zlatý olympijský příběh námětem pro nějakou píseň?
Už mě pošťuchovali zahraniční novináři. Uvidíme, co z toho vypadne.

Jak by začínala?
Jak zpívá Ondra Hejma, že modrá je dobrá, tak bych začal tak, že zlatá je lepší.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme