Nákaza koronavirem se v Tokiu prokázala u několika sportovců, dohromady se přišlo už na 55 případů

V olympijské vesnici už se objevil koronavirus i mezi sportovci. Pozitivní test měli podle organizátorů dva zahraniční účastníci her v Tokiu. Nákaza se prokázala také u jednoho sportovce mimo vesnici. Jejich totožnost pořadatelé neuvedli.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už v sobotu se objevily informace o prvním nakaženém v olympijské vesnici, nešlo však o sportovce. Pozitivní test na covid-19 měl po příletu do Tokia i jeden z členů realizačního týmu české výpravy, je však bez příznaků nemoci.

V českém olympijském týmu se po příletu do Tokia objevil pozitivní test na koronavirus

Číst článek

Do izolace putoval z tokijského letiště Narita podle agentury Reuters kvůli pozitivnímu testu také člen Mezinárodního olympijského výboru Rjo Sung-min, bývalý korejský stolní tenista a olympijský vítěz z Atén 2004.

„MOV s úlevou přijal zprávu, že byly řádně dodržovány všechny protokoly, které vedly k odhalení případu. Přejeme mu rychlé uzdravení,“ uvedl MOV v prohlášení. Rjo Sung-min na sociálních sítích napsal, že před cestou do Japonska měl dva testy negativní a je zcela bez příznaků.

Podle organizátorů se v souvislosti s olympiádou objevilo v dějišti her zatím 55 případů nákazy. V Tokiu bylo v sobotu hlášeno 1 410 nových případů covidu-19, nejvíce za poslední půlrok. V metropoli platí kvůli zvýšenému výskytu koronaviru stav nouze.

Olympijské hry začnou za přísných bezpečnostních opatření v pátek. Největší sportovní akce planety se uskuteční bez přítomnosti diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme